Other

Zou jij het doen? Emigreren?

Ik kwam een vacature tegen, een vacature op Aruba. Best gaaf, maar zou je het doen? Zou je de uitdaging aan gaan en gaan werken in een land waar je niemand kent? Ik vond het het uitzoeken waard, want wat zijn nu echt de voor en nadelen?

Nadeel:

– Het missen van leuke mensen
Familie, vrienden en andere gezellige mensen. Je zult ze moeten missen als je besluit om naar Aruba te gaan verhuizen. Het is nogal een dingetje, want ook al hebben we tegenwoordig Skype, WhatsApp en dergelijke. Je kunt ze niet aanraken, knuffelen en samen een bakje koffie drinken.

Voordelen:

– Een bijzondere ervaring
Eentje die je nooit meer kan inruilen voor een andere ervaring. Een once in a life time ervaring. Het zou mij wel ultiem gaaf lijken een keer. Want ja, zoiets doe je niet zo snel. Hoe gaaf het ook is!

– Out of comfort zone
Het saaie van je leven is als je altijd maar in de comfort zone werkt, zul je nooit nieuwe dingen overwinnen. Ik ben vorig jaar in mijn eentje naar Londen geweest. Dood eng, maar mensen wat heb ik intens veel geleerd toen! Heerlijk! Ik kijk daar tot op heden nog erg goed op terug!

“Is emigreren het wel waard?”

– Nieuwe mensen leren kennen
Het leukste van er op uit trekken, is het leren kennen van nieuwe mensen. Iets wat je leven super veel geeft, elk mens is anders en daar wordt je weer een beter persoon van! Ik denk dat dat een van de gaafste dingen is als je in het buitenland gaat!

Dus ja, nu is de big question. Zou jij emigreren voor jou baan op een unieke locatie?
Ik moet zeggen dat het me wel liet twijfelen, al weet ik niet of ik nu zou willen gaan. Maar dat ik een keer zou willen, is voor mij wel duidelijk inmiddels!

Zou jij het doen?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.