Travel

Zou ik een travel blogger kunnen/willen zijn?

Het ziet er zo perfect uit, een travel blogger die de hele wereld over reist! Vaak als ik het over mijn blog heb tegen mensen die niet uit “onze wereld” komen, dan word mij regelmatig gevraagd of ik niet een reis-blogger wil zijn.
In het begin had ik er nog niet zo zeer over nagedacht, maar inmiddels heb ik mijn hoofd er wat nachten over laten gaan. Vandaag bespreek ik de nadelen en voordelen die ik vind van travel bloggers en wat mijn conclusie is! Nieuwsgierig of ik deze weg ga inslaan?

Nadelen van een travel blogger

Qua nadelen denk ik dat een travel blogger wel een aantal heeft. Zo ben je veel weg, hierdoor zie je familie en vrienden minder dan een “normaal” mens. Hier moet je wel mee kunnen leven, want eerlijk? Dat is niet niets! Wat ook een nadeel kan zijn, is dat je leeft uit je koffer. Een goede travel blogger is weinig thuis en heeft dus weinig om handen. 1 koffer onder de 20 kg en een handbagage van 20 kg geloof ik zo uit mijn hoofd. Maar dat is niet veel 😉
Wat voor mij ook een nadeel zal zijn, is dat ik af en toe enorm hunker naar mensen om mij heen. Nu kan dat als travel blogger heel goed. Maar in mijn geval bedoel ik dan dierbare mensen! Daarnaast zou ik als travel blogger mijn werk niet meer kunnen doen zoals ik dat nu doe en dat is oprecht wel een dingetje.travel

Voordelen van een travel blogger

Travel blogger zijn heeft ook zo zijn voordelen. Zo kom je op plekken waar je “normaal” niet zou komen. Paradijsjes die met het normale oog onvindbaar zijn. Je leert veel mensen en culturen kennen. Iets wat mij eigenlijk enorm trekt. Ook kun je vanaf elke plek werken, een heerlijke manier van vrijheid. Want wie wil er nou niet aan een zwembad zitten met zijn laptop of een uitzicht over de oceaan hebben? Daarnaast ben ik een foodlover, en vele landen hebben heerlijke manieren van eten!

Conclusie

Ik denk dat als ik als reis-blogger iets met turnen kon blijven doen, dat de keuze snel gemaakt is. Sorry vrienden, familie etc. Maar dan zou ik denk ik gaan! Het lijkt mij heel tof om de wereld te kunnen zien en me nergens zorgen om te hoeven maken! Het reviewen lijkt me dan ook alleen maar leuk om te doen!

Zou jij travel blogger kunnen zijn of ben je er een? Laat me weten of ik nog iets mis in mijn voor en nadelen!

xx Froukk

Eén reactie

  • Falco Renierkens

    Mooi artikel Frouk 🙂 Het klinkt soms zo mooi hè, maar de minder mooie momenten laten ze vaak ook niet doorschemeren op zo’n blog. Goed juist dat je ook nadelen benoemt. Als je dit leuk lijkt, vooral doen zou ik zeggen! Je Londen blogs en vlogs waren ook erg tof!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.