Zenuwen voor een wedstrijd van het dames team?

Het EK turnen is inmiddels achter de rug, super leuk om te zien. Maar wat een spanning had ik weer, de zenuwen waren inmens! En dat zette me aan het denken. Waarom ben ik altijd zo zenuwachtig?

Ik was altijd al zenuwachtig als ik zelf moest turnen, ik ben altijd zenuwachtig als trainster. Zenuwachtiger trouwens als trainster dan turnster, gek genoeg. Maar oke, die zenuwen kan ik aardig in bedwang houden.

En nu zat ik dit weekend voor mijn telefoon het EK te volgen. De turnsters waarbij ik geen ‘ landelijke’ connectie mee heb, vind ik gewoon prachtig om te zien. Ik heb wel altijd een kleine spanning, want je hoopt altijd dat de turnsters niets overkomt. Geen vallen, blessures oid. Maar als de Nederlandse turnsters moeten, dan krijg ik zweet handjes.

En eigenlijk is dat iets moois, ik voel me betrokken en schaam me daar niet voor. Ik kan oprecht genieten van de sport met zenuwen en alles. Β Ook goed denk ik voor mijn hart, zodat ik die adrenaline nog steeds voel ookal turn ik zelf niet meer. Maar omdat het niet mijn turnsters zijn, vind ik dat soms ook wel gek dat het je zo mee trekt.

” Zenuwen voor bijna alle sporten “

Het is namelijk niet alleen turnen, het is ook schaatsen, hockey, zwemmen en ga zo maar door! Ik vind sport geweldig om te kijken, ik geniet dan echt optimaal en word helemaal in de TV (oid.) getrokken. Ik ben niet voor niets turntrainster geworden, sport is het mooiste wat er is en! het brengt mensen samen! En misschien vindt ik dat wel zo mooi aan het sporten, het brengt mensen samen. Samen in spanning zitten, overwinningen vieren en genieten! Iets mooiers is er toch niet?

Welke sport vindt jij het spannenst om te kijken? Β Laat het achter in de reacties!

xx Froukk

2 thoughts on “Zenuwen voor een wedstrijd van het dames team?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.