Thoughts & Tips

Ze hebben niet altijd een keuze..

Soms lijkt het wel of in de ideale wereld er nergens een verandering plaats vindt, iets wat me wel eens verbaasd. Oke, ik vind veranderingen ook niet altijd fijn, maar kan mij er vrij snel op aanpassen.  Toch heeft niet alles en iedereen een keuze.

Zowel mensen, als verenigingen als bedrijven moeten soms keuzes maken die niet inmens populair zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld uren zijn die verdwijnen of banen die verdwijnen, noem het op! Elke beslissing kan een keuze zijn die een hele situatie kan veranderen. Hier kunnen anderen stress van hebben, bang voor zijn en zelfs last van hebben. Sommige mensen worden boos, sommige mensen laten het gaan. Links of rechts om, het is niet jou keuze geweest, dus je kan er bar weinig aan doen!

Niet iedereen heeft een keuze.
Soms heb je geen uitweg om een bepaalde keuze te maken, het verlaten van een giftige vriend of iemand ontslaan die niet functioneert. Gek genoeg, wordt er ongeacht of de het ‘gewoon’ beslist is of er geen andere optie was, niet altijd begripvol gereageerd. Mensen zijn pissig, boos of teleurgesteld. En vaak op iets, waar zij geen invloed hebben. Zonde van je energie! Die keuze wordt niet voor niets gemaakt en er zal wel iets van een reden achter zitten die niet perse hoeft te betekenen, dat jij het er mee eens bent!

Accepteren en loslaten.
Hoe moeilijk het soms ook is, een beslissing die niet jouw keuze is zul je moeten accepteren. Of je het wil of niet! Je kunt daarover wel pissig worden, de glazen kapot willen gooien of gewoon chagerijnig zijn. Maar het lost je helemaal niets op! Nee, het is beter om het te accepteren (ookal ben je het er niet mee eens) en daarna los te laten! Dit geeft jouw meer rust en een mogelijkheid om verder te kunnen gaan.

De keuze is niet altijd reuze!

Hoe ga jij er mee om als je niet achter een ‘belangrijke’ beslissing staat?
Laat het hieronder weten in de reacties!

xx
Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.