Christmas

Your Xmas – Spill my Tea

Elk jaar deel ik iemands Ultimate Christmas, maar dit jaar doe ik het een beetje anders! Vandaag een andere blogger aan het woord: Yvette van Spill my tea is de 2e blogger in deze Xmas serie! Nieuwsgierig hoe zij samen met haar gezin kerst viert?

Wanneer wordt jouw huis omgetoverd naar kerstsferen:
Dit is bij ons thuis een geleidelijk proces, wat al begint in oktober. Half oktober halen we al onze herfstdecoratie erbij en tover ik het huis om zodat het lekker bij het seizoen past. Met Halloween kleden we het extra eng aan. Dat gaat na Halloween weer weg, maar de herfstdecoratie blijft dan staan. Eind november wordt er in Amerika Thanksgiving gevierd. Wij gebruiken deze avond om alvast wat gerechten voor het kerstdiner te oefenen en lekker te eten. Die avond zetten we dan ook de kerstboom op en vervang ik sommige herfstdecoraties met winterdeccoraties. Omdat we best lang van onze kerstboom kunnen genieten op deze manier, gaat hij meestal de dag na Oud & Nieuw ook meteen weer eruit.

Wat is er zo leuk aan kerst bij jullie thuis:
Het leuke vind ik eraan dat mijn man en ik net zoveel van kerst houden. We allebei echt gek op deze periode en beginnen in september vaak al met nadenken en overleggen wat we gaan doen en wanneer. En uiteraard worden er veel tripjes naar verschillende tuincentra gepland!

Wat is jouw favoriete traditie:
Mijn favoriete traditie is dat we elk jaar met Thanksgiving de boom opzetten. Ik weet dat dit feest niet bestaat in Nederland, maar ik vind het een mooie dag om het kerstseizoen te laten beginnen. Ook hangen we kerstsokken aan onze haard en vullen die met kleine cadeautjes voor elkaar.

Een paar dilemma’s:

Nep boom of echte boom? Een nepboom in huis (we hebben een peuter en een kat, haha) en een echte boom in de tuin met lampjes erin.
Kerst muziek of kerst films? 
Hoe kan ik hieruit kiezen?! Ik hou van allebei evenveel!
Hippe kerstkleuren of oldskool?
Dan ga ik voor oldskool, of zeg maar gerust ouderwets. Wij hebben meestal een kerstkleurenpalet van rood, groen en goud!
Huis vol kerstdeco of less is more? Het huis vol met kerstdeco!

” 2,5 maand Xmas vieren is zo fijn samen! “

Versiering in je tuin/balkon of alleen binnen? Op dit moment vooral binnen, al hebben we wel wat lampjes in de tuin.
1 dag, 2 dagen, 3 dagen of 4 dagen kerst vieren? 
Ik geniet graag zo lang mogelijk van de sfeer, maar het echte vieren ervan vind ik gek genoeg niet het leukste. Dan vind ik 2 dagen dus wel genoeg.
Groot diner met weinig werk of simpel met veel werk? 
Ik hou van weinig werk, dus dan kies ik voor het eerste!

Yvette blogt op spillmytea.com en is te vinden op TwitterInstagram en Facebook!

Ik wil Yvette bedanken voor haar leuke antwoorden! Ik werd er helemaal enthousiast van en super leuk om een sneakpeak te krijgen in iemands anders zijn kerst feest! Vanaf wanneer vieren jullie eigenlijk kerst?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.