Christmas

Your Xmas – Melissa Schrijft

Elk jaar deel ik iemands Ultimate Christmas, maar dit jaar doe ik het een beetje anders! Vandaag een andere blogger aan het woord: Melissa van Melissa schrijft is alweer de laatste blogger in deze kerst serie! Nieuwsgierig hoe zij haar kerst viert?

Vertel, wanneer wordt jouw huis omgetoverd naar kerst sferen?
Liefst zo snel mogelijk! Vorig jaar stond de kerstboom begin oktober al. We woonde net samen, hadden dus nog geen kerstboom en gingen toen naar de intratuin toe om alles te kopen. Ik had geen zin om hem voor maand ofzo naar boven te doen om daarna weer naar beneden te slepen, dus besloot hem gewoon al te plaatsen. Erg gezellig zeker nu zo donker is. Dit jaar heb ik hem laatste weekend van oktober neer gezet.

Wat is er zo leuk aan kerst bij jou/jullie thuis?
Vorig jaar zag ik dat sommige een soort van adventkalender maakte voor elkaar. Heb hier ook uitgebreid een artikel over geschreven. Wij besloten dit ook te gaan doen. Samen met mijn vriend moesten we allebei 12 cadeautjes kopen. Zo geeft hij 1,3,5,7 etc mij een cadeau en geef ik hem op 2,4,6,8 etc hem een cadeau. Dit wel met een budget van 30 euro. Dus 2.50 per dag of een ander dag iets goedkopers te gekocht te hebben. Wat we ontvangen hebben zal ik na 24 december op mijn blog delen.

Wat is jouw favoriete traditie vanuit thuis?
Oei, ik koop elk jaar een chocolade letter en kerstsokken voor mijn vriend. Dit is dan ook een beetje een traditie geworden.

Een paar dilemma’s:

Nep boom of echte boom? Nep, maar wel een boom die echt heel erg op een echte boom lijkt.
Kerst muziek of kerst films? 
Dit vind ik een gemene vraag. Ik kan van beide echt genieten. Maar als ik moet kiezen dan ga ik voor zoet sappige vrolijke kerstfilm.
Hippe kerstkleuren of oldskool? 
Wij hebben in de boom bordeaux rode ballen samen met soort gouden ballen die niet te goud zijn!
Huis vol kerstdeco of less is more? 
Niet vol, hier en daar wat kaarsjes, wat kerstbeeldjes, kerstman, kerststukje. Oh en raamstickers.

” Melissa en haar vriend doen samen een toffe advent kalender!”


Versiering in je tuin/balkon of alleen binnen? 
Alleen binnen en stickers op de raam
1 dag, 2 dagen, 3 dagen of 4 dagen kerst vieren? 
Vorig jaar vierde we het 3 dagen, 2 dagen bij familie van mijn vriend en 1 dag bij mijn moeder in Den Helder en s avonds bij mijn vader in Steenwijk. Dit jaar doen we het rustig aan met 2 dagen.
Groot diner met weinig werk of simpel met veel werk? 
Wij kunnen altijd overal aanschuiven. Bied altijd wel aan om te helpen of iets mee te nemen maar dit hoeft nooit. Wel erg lekker hoor om gewoon aan te kunnen schuiven en niet zelf met de rommel te zitten.

Melissa blogt op melissaschrijft.nl en is te vinden op Instagram en Facebook!

Ik wil Mariska bedanken voor haar  verhaal! Super leuk om een sneakpeak te krijgen in iemands anders zijn kerst feest! Wat is jouw favoriete kerst activiteit?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.