Christmas

Your Xmas – Buitengewoonanders

Elk jaar deel ik iemands Ultimate Christmas, maar dit jaar doe ik het een beetje anders! Vandaag een andere blogger aan het woord: Mariska Blommert van Buitengewoonanders trapt deze kerst serie af! Nieuwsgierig hoe zij haar kerst viert?

Vertel, wanneer wordt jouw huis omgetoverd naar kerst sferen?
December. De maand van leuke bezoekjes, gezellige sfeer en vooral veel cadeautjes. Eens de Sint ons huisje is gepasseerd, toveren wij onze woonkamer om naar de kerstsfeer. Kerstboom wordt versierd, lichtjes worden buiten opgehangen en het meest belangrijke.. De adventskalender wordt van zolder gehaald en opgevuld. Een activiteit waar mijn kinderen elk jaar opnieuw naar uitkijken want ik bezorg hen steeds elk jaar opnieuw 24 “opdrachten”.

Wat is er zo leuk aan kerst bij jou/jullie thuis?
Zonder twijfel de adventskalender. Voor mij is dit elk jaar opnieuw een uitdaging om 24 leuke activiteiten voor de kids te verzinnen. Zo hebben we al 24 challenges gedaan, 24 goede daden verricht.. en dit jaar wil ik hen verrassen met 24 leuke DIY kerstgifts die ze dan met de feestdagen kunnen uitdelen. Van het bereiden van lekkere verse koekjes tot het maken van heerlijke zeepjes.
Wat is jouw favoriete traditie vanuit thuis?
Cadeautjes. Veel cadeautjes. Wij proberen elk jaar opnieuw voor iedereen iets persoonlijk te kopen. Wij trekken geen namen maar zorgen ervoor dat iedereen pakjes heeft om uit te pakken. Tot tweemaal toe zelfs want mijn ouders zijn gescheiden dus hebben wij, inclusief de schoonfamilie, drie dagen feest. Drie dagen lang mogen wij cadeautjes uitpakken! Heerlijk om weer kind te zijn…

Een paar dilemma’s:

Nep boom of echte boom? Nepboom. Wij zitten met een speelse kat in huis. Maar wel een haardvuur met echt hout. Dat is ook kersttraditie.
Kerst muziek of kerst films? 
Geef mij maar films. Dé perfecte periode van het jaar om te cocoonen.
Hippe kerstkleuren of oldskool?
Ik durf zelfs gaan voor cliche rood of kitch. Vorig jaar had ik rood met wit en dan coca –cola kerstpapier. Dit jaar ben ik er nog niet uit!
Huis vol kerstdeco of less is more?
Iets tussenin. Het huis moet kerssfeer ademen maar de gasten mogen niet verstikken.

” Kerst, maar dan buitengewoonanders! “

Versiering in je tuin/balkon of alleen binnen? Overal. Buiten hebben wij sowieso een heel jaar lang kerstlichtjes hangen. Maar tijdens de kerst – periode hangen we ook vooraan de lichtjes op. Buiten dat zal er geen deco te vinden zijn. 
1 dag, 2 dagen, 3 dagen of 4 dagen kerst vieren? 
Wij vieren 24 dagen voorheen al kerst met de adventskalender. Dat is onze manier om toe te leven naar de drie dagen feest.
Groot diner met weinig werk of simpel met veel werk? 
Jammer genoeg ben ik een perfectioniste en lever ik nooit weinig werk af. Ik wil altijd iets buitengewoonanders dan vorig jaar en zal mezelf ook dit jaar weer overtreffen. Maar dat is dan op het vlak van kerstkaart, gifts en deco, want tijdens kerst moet ik nooit koken en mag ik heerlijk mijn voetjes onder tafel schuiven. Met liefde gemaakt door anderen… dat smaakt!

Mariska blogt op buitengewoonanders.be en is te vinden op Instagram en Facebook!

Ik wil Mariska bedanken voor haar  verhaal! Super leuk om een sneakpeak te krijgen in iemands anders zijn kerst feest! Wat is jouw favoriete kerst activiteit?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.