Christmas

Your Xmas – Anne travel foodie

Elk jaar deel ik iemands Ultimate Christmas, maar dit jaar doe ik het een beetje anders! Vandaag een andere blogger aan het woord: Anne van Anne travel foodie is de 3e blogger in deze Xmas serie! Nieuwsgierig hoe zij samen met haar vriend de kerst viert?

Wanneer wordt jouw huis omgetoverd naar kerstsferen:
Niet! Ik ben namelijk elke kerst op vakantie. Mijn vriend en ik houden enorm van reizen. Ik ben al in meer dan 60 landen geweest. Elke kerst zoeken we een mooi land uit op het Zuidelijk Halfrond om met kerst heen te gaan. Zo zijn we onder andere al naar Suriname, Mexico en Zuid Afrika geweest. Dit jaar gaan we naar Madagascar.

Wat is er zo leuk aan kerst bij jullie thuis:
Het leuke is dat je ziet dat kerst er in heel veel landen toch hetzelfde uitziet. Rendieren, de kerstman, een kerstdiner, kerstbomen… Zelfs in landen waar het tropisch warm is in december zie je deze symbolen terug.

Wat is jouw favoriete traditie:
Als kind was ik enorm fan van kerst. We vierden geen sinterklaas, kerst was dus echt hét feest voor mij. Nog steeds denk ik elk jaar een paar dagen voor kerst ‘wat jammer om dit feest te moeten missen, zullen we volgend jaar gewoon thuis blijven?’. Maar als ik dan in de zon zit aan de rand van een zwembad met een glas witte wijn in mijn hand, denk ik er weer heel anders over.

Een paar dilemma’s:

Nep boom of echte boom? Een echte boom.
Kerst muziek of kerst films? 
Kerst muziek! Ik zet in onze huurauto steevast kerstliedjes aan!
Hippe kerstkleuren of oldskool?
Hippe kerstkleuren
Huis vol kerstdeco of less is more? Ik heb zelf weinig tot geen versiering omdat we weg meestal zijn, maar vind het heerlijk om in andere landen me te vergapen aan de versierde huizen en tuinen!

” Anne: Door elk jaar naar een ander land te gaan,
merk je dat kerst overal wel op elkaar lijkt!“


Versiering in je tuin/balkon of alleen binnen? 
Het zelfde als hierboven.
1 dag, 2 dagen, 3 dagen of 4 dagen kerst vieren? 
In andere landen bestaat 2ekerstdag eigenlijk niet. Wij gaan dan ook altijd gewoon weer verder op onze roadtrip.
Groot diner met weinig werk of simpel met veel werk? 
Waar we ook zijn, we staan er wel altijd bij stil dat het avondeten op 25 december ons kerstdiner is. We kleden ons mooi aan en we gaan dan wat luxer uit eten.

Anne blogt op annetravelfoodie.com en is te vinden op Instagram en Facebook!

Ik wil Anne bedanken voor haar leuke en vooral bijzondere antwoorden! Ik werd er helemaal enthousiast van en super leuk om een sneakpeak te krijgen in iemands anders zijn kerst feest! Vanaf wanneer vieren jullie eigenlijk kerst?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.