Workout – Tabata voor beginners + printable

Vandaag heb ik een leuke workout voor jullie en het leuke is dat er een printable bij zit. Deze kun je downloaden en uitprinten zodat je een mooi voorbeeld hebt! Wat voor workout er vandaag op het programma staat? Tabata! Tabawatte? Tabata, ik vertel je er meer over!

Wat is Tabata?
Tabata is een high intensive workout. Deze workout zorgt ervoor dat je 20 seconden werkt 10 seconde rust hebt. Dat klinkt in eerste instantie niet heftig. Maar er zit een addertje onder het gras! 1 sessie bestaat uit 8 blokken. In die 8 blokken heb je 8 keer 20 seconden werk. En dat is heftig, want het is de bedoeling dat je in die 20 seconden alles geeft! Voor een beginner is dit in theorie niet de beste workout. Als je gelijk alle blokken achter elkaar doet. Wat je beter kan doen is deze workout!

“Workout like you never did before”


Welke workout?

Ik deel met jullie vandaag een workout waarin je 2 verschillende Tabata blokjes doet van 8 oefeningen. Dat is bij elkaar ongeveer 10 minuten! Maar voor dat ik dat ga doen, zul je eerst naar YouTube moeten gaan. Gelukkig heb ik het makkelijk gemaakt en hier een video al voor je neer gezet:

Heb je hem al beluisterd?
Het klinkt heftiger dan je denkt, maar eigenlijk valt het best mee. Deze workout die je straks kunt downloaden is geschikt voor thuis, in de gym en daar waar jij hem uit wilt voeren. Het enige wat je nodig bent is een verhoging! Dit kan een stoel zijn, een bank of iets anders waar je je benen op kunt leggen!

Luxe aan deze workout is, is dat ik er poppetjes bij heb getekend. Ik heb op dit moment geen foto’s, maar dat is iets wat ik in de toekomst wel graag zou willen! Word je al nieuwsgierig?

Klik hier om de workout te downloaden: Tabata voor beginners

Ik wens je heel veel succes met deze easy workout! Laat me weten of je het ook gedaan hebt!

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.