Gymnastics

Wedstrijd verdeling in het jaar – niet altijd even handig.

Vandaag gaan we het hebben over wedstrijdplanningen die niet altijd even handig uitkomen. Want zeg nu zelf. Iedereen heeft andere vakanties en toch vaak dezelfde wedstrijden. De wedstrijd verdeling gaat zegmaar niet altijd goed en ik deel je mijn mening vandaag!

Laatst hadden we het over een dubbele wedstrijdplanning, je leest het artikel hier! Maar laten we het vandaag eens hebben over iets wat vergelijkbaar is, maar toch net iets anders!

Vakantie’s

Je hebt 3 verschillende vakantie’s, noord, midden en zuid.  Toch krijg je vaak dat de wedstrijd verdeling niet helemaal logisch is. Voor zuid was de zomervakantie van 15 juli tot 27 augustus, midden had van 8 juli tot 20 augustus en Noord had van 22 juli tot 3 september. Neem die teamwedstrijden van de vorige keer,  die zijn begin november. Dat betekend dat er voor de midden sporters tot het eerste weekend november, 11 weken hebben ter voorbereiding. Zuid heeft er 10 en Noord heeft maar 9 weken ten opzichte van het midden.  Een soort van voorsprong dus voor het midden van nederland!

Maar dat maakt niet uit, je hebt toch een planning?

Klopt, toch is het wel raar dat de rayons en de bond er minder rekening mee houden. Ik snap dat ik nu de antwoorden krijg, ja we kunnen niet alles. Maar he! De noordelijke plaatsingswedstrijd voor de teamwedstrijden is eerder dan de zuidelijke, terwijl het fair is omdat andersom te doen. Right? Je past uiteraard je planning er op aan, maar eigenlijk is het niet altijd even fair.  Maar het is (naast dat het toch wel sporthal afhankelijk is) toch mogelijk om er iets meer rekening mee te houden?

Misschien zeur ik wel te veel hoor. Maar opzich mag alles wel wat beter geregeld worden! Want ik ben niet de enige die erover valt. (maar helaas wel een van de weinige die er over praat)

Wat vind jij? Moeten de rayons en de bond er meer rekening mee houden met betrekking tot vakanties? Of moeten de clubs in de meest benadeelde rayons maar minder vakantie gaan vieren?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.