Gymnastics

Wedstrijdpakjes – Lange of korte mouwen?

Vandaag ga ik het met jullie hebben over wedstrijdpakjes. Deze zijn er namelijk in alle soorten en maten! Vandaag gaan we de voor en nadelen van lange mouwen en korte mouwen (mouwloze) pakjes bespreken, want beide pakjes hebben na mijn mening hun eigen voor en nadelen en ik geef er mijn eerlijke mening over! 🙂

Korte mouwen pakje

Hoewel er korte mouwen staat is het eigenlijk vaker een pakje zonder mouwen. Mouwloos dus. En eigenlijk kan je ook gelijk wel een mega min punt van deze pakjes geven. Ik vind het er niet uit zien op wedstrijden! Gewoon niet! Hoewel een mouwloos pakje vast fijn is als het bijvoorbeeld heel warm is, zie ik niet meer redenen waarom je een mouwloos pakje op een wedstrijd zult dragen. Een mouwloos pakje is voor mij echt een trainingspakje. Het is niet te warm, je kunt de armen extra goed zien, en het is makkelijk te dragen. Dat laatste zegt trouwens niet dat het met een lange mouwen pakje het geval is dat het niet lekker draagt!

Nee een mouwloos pakje is voor mij een trainingspakje en niet voor op wedstrijden. Ik vind het algauw heel onvrouwelijk? Niet sierlijk, niet elegant lijken als een turnster een mouwloos pakje aan heeft op wedstrijden.
Het moet er toch een beetje soepel uitzien?!

Lange mouwen pakje

Een lange mouwen pakje, het is toch echt wel wat anders als het korte mouwen pakje van hierboven! Lange mouwen is qua uiterlijk veel sierlijker, oogt eleganter en charmanter. Maar dit pakje heeft dan toch ook wel een aantal nadelen. Met name als het warm is, dan is je turnpakje super warm. Je zuigt vacuum omdat je het zo warm hebt, of je krijgt je pakje helemaal niet meer aan omdat je klam bent. De truc? Afgekoeld je pakje aan en uit eindelijk weer uit doen!

Andere nadelen? Het is meer werk om aan te doen? maar dat is het ook wel volgens mij!

Mijn oordeel

Zoals je wel kunt lezen gaat mijn voorkeur uit naar een lange mouwen pakje op wedstrijden. De wedstrijdpakjes stralen dan naar mijn mening veel meer klasse, elegantie en sierlijkheid uit. Een korte mouwen/mouwloos pakje heeft dat voor mijn gevoel niet. Al moet ik zeggen dat ik het dan vooral over turnen heb. Bij acrogym kan een korte mouwen pakje namelijk nog wel eens leuk zijn! 🙂

Wat is jou mening? Lange of korte mouwen?
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.