Gymnastics

Wedstrijddag voor een turnster – Story time

Vandaag staat er een leuk artikel voor jullie gepland om lekker te lezen met dit mooie weer! Het is een soort verhaal vanuit een turnster haar oogpunt. Ik wou even een keer iets anders online zetten dan normaal en hoop dat jullie dit ook leuk vinden om te lezen! Enjoy!


Het is zaterdag ochtend, de wekker gaat, maar jij ligt al te wachten. Je bent al bijna een uur wakker en wil liever niet opstaan omdat je niet weet of je dan je avondeten van gisteren nog binnen houdt. Dan komt je moeder in de slaapkamer en zegt tegen jouw dat je moet gaan douchen zodat ze daarna je haren kan invlechten. Lichtelijk chagrijnig besluit jij om toch maar te luisteren naar je moeder en te gaan douchen.
Ze trekt het ene plukje haar nog harder dan het andere plukje haar, het doet pijn maar dat voelt ook wel goed zo vlak voor de wedstrijd.. Je doet alvast je turnpakje aan en daar overheen doe je je eigen trainingspak. Die van de club krijg je pas als je er bent.

De wedstrijd

Je komt de sporthal binnen, het is gelijk een extreme drukte. Je pakt mama bij de hand en knijpt er eens flink in.. De spanning is enorm aanwezig en samen met mama loop je naar de kleedkamer om je verder om te kleden.
Dan loop je de sporthal in, een gigantische hal met allemaal mooie toestellen! “Wat ziet het er gaaf uit!” denk je bij jezelf. Je ziet al je turnvriendinnetjes en rent er naar toe. Samen gaan jullie warmlopen en rekken en strekken. Jullie kletsen over van alles en nog wat..

De wedstrijd gaat best goed, je bent best zenuwachtig maar hebt je zenuwen onder controle. Elk toestel is minder spannend dan je dacht en dat maakt je enorm zelfverzekerd! Het gaat gewoon super!
Na de wedstrijd moet je wachten met je turnvriendinnetjes op de uitslag.. Zou je op het podium staan?

De opmars voor de prijsuitreiking is begonnen en je loopt netjes in de rij de vloer op. Jouw catagorie word opgenoemd. Geen 3e, oei. spannend zeg. 2e ben je ook niet, je geeft de hoop een beetje op.. Tot jou naam genoemd word! Wat? Je bent eerste geworden! 🙂
Je gilt een beetje van de schrik! Dit had je namelijk niet verwacht! Je stormt naar het podium en neemt je medaille in ontvangst! Wat ben je trots! Je glundert op het podium en springt na de prijsuitreiking je moeder in de armen!

Dit is de beste wedstrijddag van je leven!

—————————————————————————————-

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.