Gymnastics

Water drinken tijdens training. GEEN SUIKERBELEID?!

Afgelopen weekend ontstond er een enorme rel  op twitter. Er was een school in tilburg die de kinderen verplichte water te drinken en fruit te eten. Dat zorgde ervoor dat ik erover na ging denken waarom wij het water drinken beleid in de trainingen hebben. Zouden ouders hier ook moeilijk over doen?

Voor onze selectie is een reglement. Hier staat ook in dat de meiden allemaal een bidon mee moeten nemen met water er in. Dit is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Toch blijkt dat niet overal zo te zijn. Wij hebben geen ouders gehad die gingen klagen. Toch ben ik nieuwsgierig of iedereen er naar luistert.
Want een beleid moet nageleefd worden. En het is dan ook fijn dat ouder dat doen natuurlijk. Toch hoop ik niet de excuses tegen te komen die in het artikel genoemd werden. Daar werd gezegd dat hun kinderen geen water lusten! :O

Dat lijkt me toch eerder een mislukte opvoeding dan dat je kind het niet lust. Water zit weinig tot geen smaak aan.
Ik vind het dan vooral ook iets waar de ouders schuldig aan zijn en dat kan veranderd worden.
Laat het goede voorbeeld zien en zorg dat kinderen er aan wennen! 🙂

Wat drink ik in de les?

Ik drink bijna altijd water in de trainingen. Maar mocht ik ongesteld zijn of niet fit, dan wil ik nog wel eens een drupje (of twee) van ranja er in doen zodat ik wat extra suikers binnen krijg. Nooit drink ik iets anders. Dit is niet gezond en ook geen goed voorbeeld! Daarnaast vind ik water heerlijk, al zou ik best een diepvriesje in de zaal willen. Want zeg nu eerlijk, koud water is toch veel lekkerder?

Hoe zit dat bij jou? Wat drink jij in de trainingen? En wat vind je ervan als kinderen zoete drankjes meenemen?
Laat het weten in de reacties! 🙂

xx Froukk

Eén reactie

  • Daisy Dingen

    Mijn dochtertje neemt water mee naar school, dat wil ze zelf graag… Zeker naar sport zou dat niet anders zijn… Je drinkt om jezelf gehydrateerd te houden en daar is toch echt geen betere optie voor dan water. Dit lijkt me zeker tijdens de sport erg belangrijk… Na het sporten mag een flesje AA ofzo van mij dan wel weer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.