Health

Wat als je lichaam zegt: Werken wordt hem niet meer?

Tsja, wat moet ik van deze titel zeggen? Niet zo heel veel, het is een blik naar de toekomst. Wat nu als mijn lichaam straks een keer zegt dat het niet meer kan, werken. Hoe dan verder? Ik dacht er over na en vroeg me af: Heb jij dat, een back up voor als je niet meer kan doen wat je het aller liefste doet?

Veel mensen hebben dat niet, het is ook niet iets waar je graag bij stil staat. Hier niet anders! Toch las ik laatst over iemand die doormiddel van een ongeluk gedwongen werd om iets anders te gaan doen. Best wel heftig als je er over na denkt.

Wat nu als dat mij zou overkomen?
Ik heb een vrij fysieke baan, dus mocht ik in een rolstoel komen dan kan ik mijn werk echt niet meer doen. Hoe zou ik mijn tijd willen invullen in deze situatie? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik geld verdien, zonder fysiek veel te moeten doen? Ik zou dan meer met mijn blog kunnen doen. Dit uitbouwen en zorgen dat ik er inkomsten van kon halen. Iets wat dan een relatief makkelijke opgave is denk ik zelf. Misschien kom ik wel in de foto en film hoek uit, iets wat me altijd enorm heeft geïnteresseerd.

“Hoe pak jij het aan als je lichaam het opgeeft”


Maar verder..

Verder zou ik geen idee hebben, je leeft maar een keer maar wat als die ene keer je al dik ontnomen wordt omdat je niet kunt doen wat je graag wilt. Wat voor back up plan heb je dan en vooral hoe ga je dat aanpakken? Ik vraag me ook wel eens af in hoeverre er ondersteuning is voor deze mensen. Iets waar niemand zich nu eigenlijk echt in verdiept.

Heb jij hier wel eens over nagedacht? En wat zou jij gaan doen als het gebeurde?

xx Froukk

Eén reactie

  • Rosita

    Ik ben al arbeidsongeschikt. En voor mij is dit ook een grote vraag. Ik wil ook niet zonder m’n uitkering, want wat als het niet gaat? Binnenkort ga ik hier over in gesprek met het UWV.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.