Updates

Wanneer je overloopt..

Als mensen ons vragen; ” hoe gaat het met je? ” . Dan reageren we meerendeel van de tijd met: ” Goed, druk! “. Best gek, aangezien druk niet vaak parallel gaat met te veel hooi op je vork nemen. Maar hoe voorkom je nu dat je overloopt? Ik geef je vandaag wat tips!

– Wees eerlijk en erken.
Hoe moeilijk het ook is, erkennen dat je overloopt is in mijn ogen de grootste stap die je kan maken in dit proces. Overlopen is niet gezond voor jezelf en kan naast schade voor jou ook schade voor omgeving betekenen. Hoewel erkennen het niet oplost, geeft het wel meer mogelijkheden in je manier van denken en oplossen!

– Luisteren naar je lichaam.
Als je lichaam protesteert, dan heb jij maar 1 taak. Er naar luisteren! En heel vaak doen we dat niet. Toch geeft je lichaam snel seintjes; je bent erg moe, kan slecht in slaap komen, slechte concentratie etc. Ga bij dit soort seintjes toch even na of je alles onder controle hebt!

– Stel prioriteiten.
Als ik het overzicht verlies en aan het verdrinken ben dan maak ik altijd een prioriteiten tabel! Hierin schrijf ik wat Belangrijk is en op korte termijn moet, wat belangrijk is en kan wachten, wat niet belangrijk is en wel op korte termijn moet en wat niet belangrijk is en kan wachten. Hierdoor haal ik de druk van mijn schouders af en kan ik goed mijn prioriteiten stellen.

” Je hebt maar 1 lichaam, zorg dat je niet overloopt! “


– Leer nee zeggen.

Het welbekende hoe haal ik de druk van mijn schouders ding, is toch wel nee zeggen tegen nieuwe projecten. En daarmee stel je geen mensen teleur, in tegendeel. Mensen zijn het vaak na 5 minuten alweer vergeten. En hoewel nee zeggen in het begin echt lastig is, merk ik zelf naarmate het vaker gezegd word dat het veel makkelijker is!

Hoe zorg jij ervoor dat je niet overloopt?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.