Gymnastics

Waarom sommige pakjes gewoon niet charmant staan!

Op wedstrijden zijn de turnsters en acrogymmers altijd in alle soorten en maten. De mooiste turnpakjes komen voorbij, de een heeft nog meer steentjes als de ander! Toch is niet elk pakje charmant en zijn er bepaalde combinatie’s (sporter en pakje) die je misschien beter niet kunt maken. Nieuwsgierig wat ik allemaal bedoel? Lees dan gauw verder!

Laten we het eerst even over kleuren hebben. Want bij de een kan geel prima in een pakje, bij de ander kan het intens on-charmant zijn.
Wat ik altijd jammer vind als meiden, of jongens die nogal bleek van hunzelf zijn. veel lichte en witte kleuren in hun pakje doen. Hierdoor vallen ze minder op en is het effect van een pakje wat er uitspringt helemaal weg. Maar anders om kan dit ook. Een getint meisje met een heel donker pakje is ook niet altijd even mooi. Let op! Het kan natuurlijk wel en soms lijkt het ook enorm mooi. Maar soms is het niet om aan te zien!

Naast charmante kleuren in een pakje, kun je ook rekening houden met vormen!

Naast dat de kleuren enorm kunnen mismatchen met je huidskleur, kan de vorm ook erg bepalend zijn of je pakje charmant staat of niet. Zo zie je wel eens vormen die het lichaam van een sporter juist accentueren. Bij het ontwerpen van een pakje is het handig om hier rekening mee te houden.
Mocht je bijvoorbeeld iets voller rond je buik zijn dan is het wijs om daar geen lege ruimte over te houden. Ik heb wel eens een pakje gezien die had een V-vorm van de heupen naar beneden en er boven een ^-vorm Van de ribben naar de borst. Hierdoor werd haar buik enorm geaccentueerd en dat was best wel jammer voor de sporter!
Je zou dan qua vorm juist een pakje moeten doen met )( als patroon! Het is dan juist veel charmanter voor je figuur!

Wat vind jij? Zou een naaister er rekening mee moeten houden als ze pakjes maakt dat het ook goed bij het lichaamsfiguur past? Laat het weten in de reacties!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.