Thoughts & Tips

Waarom is werken zo’n number 1 topic?

Waarom praten mensen vaak alleen maar over werk en werken? Is er dan niets spannends in je leven wat je kan delen tegenwoordig? Want zeg nu zelf, beheersen onze banen ons hele leven? 

Ja we gaan weer diep vandaag, ik merk namelijk dat ik best wel eens moe word van al dat gepraat over werk. Ik heb zelf echt niet altijd zin over mijn baan te praten. Negen van tien keer sta ik 6 dagen les te geven en de tijd die ik dan niet in de sporthal sta wil ik graag aan andere dingen besteden.

Maar ook van anderen, als ik ergens op bezoek ben, dan wil ik het graag over andere dingen dan werk hebben. Het leven is veel te leuk om alle focus op werk te leggen! Werk kan zeker leuk zijn, maar soms is het echt over de top hoor! Let maar eens op bij het eerst volgende koffiekopje wat je ergens gaa halen, hoevaak bespreek je je werk?

“Maar Froukje, waar moeten we dan over praten?
Werken is zo’n makkelijk onderwerp!”

Nou lieve mensen, praat eens wat meer over dingen die jou bezighouden. Hobby’s, politiek, het nieuws, de wereld en zo kan ik nog wel even door gaan! Er gebeurt zoveel in het leven, maar het enie wat we kunnen bespreken is hoe het op ons werk gaat en wat er allemaal nog gedaan moet worden.

En weet je wat het grappige is? Aangezien ik er zo’n hekel aan heb als onderwerp. Ik reageer alleen nog maar: Het is nog altijd druk en weinig veranderd. Dus eigenlijk kets ik het gesprek als ware af en vaak begint de ander dan over zijn of haar werk. Ik moet nog verzinnen hoe ik het gesprek ga omdraaien naar een zinvoller onderwerp, dus mocht je daarvoor tips hebben? Deel ze hier onder, wie weet zijn er meer mensen die dat willen weten!

Wordt jij soms ook zo moe van mensen die alleen maar over hun werk praten?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.