Christmas

☃ Waarom ik Kerst leuker vind dan Sinterklaas!

Nu ik dit typ (best ver vooruit), is net die stomme zwarte pieten discussie begonnen. BAM! gelijk de eerste reden al binnen waarom ik kerst leuker vind dan sinterklaas! Maar er zijn meer redenen en vandaag vertel ik jullie er meer over! 

Afbeelding afkomstig uit Pixabay

Pieten traditie

Het is nu al zo’n 3/4 jaar bezig, de eeuwig durende zwarte pieten discussie. Ik vind het de meest nutteloze discussie die een land kan voeren. Het geeft mij gelijk een gevoel van, nee. Ik heb geen zin in een feest waar allemaal mensen iets aan het veranderen zijn. Gewoon niet! Nou moet ik je ook eerlijk bekennen dat ik niet zo’n extreme liefde heb voor pieten, ik vind ze eigenlijk maar een beetje eng. En hoewel ik weet welk verhaal er achter zit, zolang ik ze niet ken. Dan blijf ik er mooi op afstand van, het voordeel van kerst is dat die pieten er niet zijn. Wel zo prettig vind ik!

Geldklopperij

Elke avond je schoen zetten, daar moet weer iets in. Eten (Snoep) of een cadeautje. En dan op 5 december een zak vol cadeautjes. Ik vind het maar geld klopperij. Want dat snoep en die cadeautjes zijn niet bepaald gratis. Al zullen vele mensen dat niet zo vinden, dat begrijp ik maar al te goed. Kerst is veel meer gecentreerd – Afhankelijk hoe je het viert natuurlijk – Maar in verhouding kost het mij minder geld dan sinterklaas. Omdat je er nu niet extreme gedichten, surprises en de hoeveelheid cadeau’s hoeft te doen!

Sfeer

Ik vind sinterklaas minder sfeervol, een kerstboom en wat lampjes geven toch net dat beetje meer in huis. En dat is maar net hoe je het aankleed, I know! Maar ik kijk liever naar een kerstboom dan naar schoenen bij de haard of voordeur! Mocht ik later kinderen hebben, dan zal ik er nog wel even over moeten nadenken of ik de sfeer van kerst ga meenemen in de opvoeding of dat we toch gaan sinterklazen. Voor nu denk ik toch dat ik meer naar kerst neig!

Wat vindt jij leuker? Kerst of toch nog old skool sinterklaas? Stem op de poll en laat het hier beneden achter in de reactie waarom je wat gekozen hebt! Ik ben wel nieuwsgierig!
[poll id=”2″]

Merry X-mas!
xx Froukk

2 reacties

  • Rosita

    Kerst en eigenlijk om dezelfde reden als jij,dat ik Sinterklaas niet zo leuk vind. Mijn zoon mocht maar een keer per week z’n schoen zetten. En hij kreeg maar een cadeautje. En ook met kerst krijgt hij er van ons maar een.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.