Travel

Waarom ik in Drenthe ging wonen en hoe het mij bevalt!

W1 september kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe woning. Ditmaal niet in Groningen of in Friesland. Nee, ik woon nu net als velen in drenthe! Het dorpje Assen daar was mijn oog op gevallen en tot op heden heb ik geen spijt! Vandaag vertel ik je waarom ik ging verhuizen van Wildervank naar Assen en hoe het mij nu bevalt!

Ik heb 4 jaar lang in Veendam/Wildervank gewoont. Het was een prima dorpje, goed te bereiken, dicht bij mijn werk. Een groot nadeel, ik kwam daar zonder mensen waar ik close mee was. Ik had wel goede nieuwe vriendschappen, maar niet veel. Wel bouwde ik gelukkig leuke mensen om mij heen, maar merkte wel dat het niet zo’n “leuk” dorp was als dat ik hoopte. Ik kwam veel mensen van het werk tegen en na een tijdje merkte ik dat ik dat minder prettig vond.

Privacy

Ik merkte enorm dat die vele mensen altijd wel een vraag hadden aan mij, maar nooit eens over mij. Nu ben ik niet zo egoïstisch dat alles over mij moet gaan, maar het ging altijd over mijn werk. En soms op je vrije dag heb je daar niet zoveel zin in. Ik merkte dat mijn privacy wat wegebte en dat was vervelend.

Toen mijn werk en ik besloten uit elkaar te gaan en ik ergens anders een nieuwe baan kreeg aangeboden (in een ander dorp ook). Was ik er al snel over uit dat ik wilde verhuizen.
Maar de locatie was een tweede, waar wilde ik heen?

Inbetween iedereen.

Inmiddels had ik overal wel wat lieve mensen zitten. Dus ergens in het midden leek mij wel handig, maar door resultaten in het verleden. Had ik wel snel door dat ik niet in het dorp wilde wonen waar ik les gaf.
Mijn oog viel op Assen. Voor iedereen net wat beter te bereiken! Daarnaast was drenthe voor mij niet een negatieve provincie, ik vind die mensen hier wel leuk! Ze zijn aardig en behulpzaam, erg fijn. Daarnaast vind ik de rust thuis heel prettig. Hoewel Assen een stad is, merk je er bar weinig van! Het voelt echt als een dorp en dat doet me dan weer denken aan thuis! 🙂 Ik denk dat ik hier mijn plekje wel gevonden heb, qua rust en privacy! 🙂

Ben jij wel eens verhuisd om je privacy?

xx Froukk

2 Comments

 • Jeanine

  Wat leuk! Wij zijn stadsgenoten. ?
  Als je leuke uitjes zoekt in de stad dan kan ik je mijn ingevulde woonplaatstag aanraden. (Op mijn blog staan meer verhalen over Assen)

  Als je een keer wil koffie drinken dan kan dat ook. 😉 (daar gaat je privacy)

  Groetjes Jeanine.

  • Froukje

   Super leuk! Ik heb je blog inderdaad even gespot! 🙂 En inderdaad een koffietje kan best een keer! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.