Coaching

Waarom energy drinken verboden is in mijn lessen!

Je kent het wel, jongeren of volwassenen die met een blikje rondlopen vol met een extreem zoet goedje wat eigenlijk heel erg ongezond is. Energy noemen we dit ook wel, hoewel er veel turnsters bij mij het niet drinken merk ik op wedstrijden dat het steeds meer voor komt. Iets waarvan ik toch wel schrik, want eerlijk? Energy is een en al troep!

In de meeste blikjes energydrank zit ongeveer 80 milligram cafeïne. Dit is vergelijkbaar met 1 kopje koffie of 4 keer zoveel als in 200 milliliter cola. In een energieshot zit 50 tot 200 milligram cafeïne.

Waarom wil je dit dan niet?

Energy is door de hoge dosering, zeer ongeschikt voor jongere kinderen. En dan met name voor kinderen onder de 13 jaar! Kinderen horen niet per 100 milliliter 4 suikerklontjes te drinken, vaak blijft het namelijk ook niet bij 1 blikje maar worden het een stuk of 3/4 per dag. Een aantal wat voor volwassenen akkoord is maar voor jongeren niet.

Kinderen worden na het drinken van energy vaak drukker, Ze krijgen een suiker piek en zijn daarna niet meer te genieten. Ook is deze suikerpiek niet lang, het is een korte piek waarna het lichaam verlangt naar meer.
Dit is voor het lichaam een uitputtingsslag en daar door zullen de kinderen minder energie hebben om de lessen vol te gaan houden!

Wat als het wel meegenomen word?

Dan is het heel makkelijk, de sporter krijgt van mij de kans om het blikje weg te doen. Als kinderen dit weigeren dan mogen ze zich weer aankleden en met hun blikje energy drinken de zaal verlaten. Ik ben hier misschien wat streng in, maar ik vind dat een goede sporter zijn prestaties niet afhankelijk mogen zijn van het wel of niet gebruiken van zo’n drankje. Eigenlijk zou ik het zelfs goed vinden als een blik energie drinken onder de “alcohol-wet” wordt gezet. 18+ maken die hap, het is puur vergif vind ik! 🙂

Wat vind jij? Sporters die energy drinken tijdens hun trainingen, Yes or NO?

xx Froukk

2 reacties

  • Nicole

    Ik ben het met je eens. Zelf drink ik het wel eens ipv medicijnen als ik die niet meer mag, maar eigenlijk vind ik het nog super vies ook! Werkt alleen veel sneller bij me dan koffie en op school heb ik dat wel eens nodig. Verder begrijp ik niet dat je die vieze troep voor je plezier drinkt.

    • Froukje

      Ik drink het alleen in uiterste noodzaak, een nachtelijke of erg late/vermoeide rit. Maar daarna wel gelijk 2 liter water er achter aan omdat ik anders hartstikke misselijk ben. Het is gewoon troep!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.