Coaching

Waarom een trainers team je training maakt of kraakt!

In de blog van vandaag schrijf ik over hoe een trainers team je training/club kan maken of kraken. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat verschillende situaties gehad, zowel positief als negatief. Vandaag ga ik mijn ervaring met jullie delen! 🙂

Een club heeft vaak één of meerdere trainers en trainsters, ieder voor zijn of haar tak sport. Toch ben je samen een team en dat kan je club naar een hoger level liften of laten zakken tot een zeer laag level. Inmiddels weet ik de verschillen en kan ik je vertellen dat er een aantal dingen zijn waardoor een trainersteam goed of niet goed werkt!

Zelfde visie uitdragen

Als trainers kun je het best een keer niet met elkaar eens zijn, dat is juist heel gezond. Toch helpt het dat je samen de neuzen dezelfde kant op hebt. Samen naar een duidelijk doel gaan, maakt het doel realistischer, duidelijker en makkelijker te doen! Makkelijker? Maar de sporters moeten het toch doen? Klopt! Maar als jullie als trainers niet dezelfde kant op willen dan kan dat gaan botsen. Botsen word wrijving en wrijving betekent al gauw achteruitgang!

Samenwerken is meer kunnen doen

Als je een goed team hebt, dan doet iedereen een beetje. Dit verlicht het werk en zorgt ervoor dat je meer kunt doen dan in eerste instantie mogelijk was! Als je dat niet doet krijg je vaak allemaal individuen die allemaal een beetje doen, vaak overlapt het nog eens waardoor een aantal mensen juist meer werk heeft dan minder.
Daarnaast kun je in de lessen ook samenwerken, denk hierbij aan het hulpverlenen. Samen scheelt een heleboel kracht! Dat lukt misschien niet altijd, maar als het lukt is dat vaak een wenselijke situatie!

Vertrouwen

Ik denk dat dit het belangrijkste is. Zowel het vertrouwen op anderen, als het kunnen vertrouwen van anderen. Klinkt vrij gelijkwaardig, vind je niet? Het vertrouwen op anderen betekent, dat je er vanuit mag gaan dat die gene hard werkt en achter je staat, no matter what. Het vertrouwen van anderen is betekent, dat je er vanuit mag gaan dat de persoon waarmee je spreekt de waarheid spreekt en eerlijk is in wat hij of zij tegen je verteld.

Hoewel al deze drie punten, klinken als normaal. Is dit niet altijd het geval! Helaas heb ik het inmiddels als eens ervaren dat een of meerdere punten niet in een team aanwezig waren met als tegenreactie, tegenvallend resultaat. Super jammer, want je hoeft als team alleen maar vertrouwen te hebben, eerlijk te zijn en hard te willen werken!

Heb jij wel eens een tegenvallend trainers team gehad? Hoe ging je hier mee om?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.