Waarom een tijdsindeling handig is in de training!
Sommige trainers krijgen het voor elkaar, lesgeven zonder tijdsplanning. Just go with the flow zeg maar. Toch heb ik het idee dat een tijdsindeling handiger is in een training. Natuurlijk niet als je maar 1 iemand traint. Maar zodra de groep groter is, kan het handig zijn om een logische tijdsplanning te hebben. Waarom ik dat vind? Lees gauw verder!
Duidelijkheid
Als er iets is waar een tijdsplanning voor staat, dan is het duidelijkheid. En dan is dat voor meerderen, namelijk jij als train(st)er, de turnster, de ouders en assistent train(st)ers maar ook het bestuur! Eigenlijk is er voor alle partijen dan duidelijkheid over hoe je training verloopt.
Je wilt je training zo normaal mogelijk indelen en daar hoort een gelijkwaardige verdeling op te staan. Elk toestel moet je ongeveer even lang kunnen doen. Hier mee bedoel ik dus niet dat je 30 minuten op brug bent en maar 10 op vloer. Nee het moet dan elk de helft zijn. Dus 20 minuten brug en 20 minuten vloer.
Toch ook weer niet altijd
Ik heb op maandag les van 15.30-18.30 althans een deel van de groep. Er stopt ook een deel van de groep om 17.30. Super onhandig. Want je wilt het een beetje eerlijk verdelen. Hoe ik deze tijd indeel? De kortere groep zal toch minder trainen. Wel 4 toestellen, maar minder tijd op elk toestel. De langere groep krijgt het laatste uur nog kracht en 2 toestellen waar ze extra tijd op krijgen. Zo komt iedereen aan zijn 4 toestellen! 🙂
Ultieme tip?
Probeer er op los! Als je tijdsplanning niet helemaal loopt, is het niet erg! Een goed werkende tijdsplanning kost gewoon “tijd” 😉 haha! Het is niet gemakkelijk, maar het werkt op den duur vanzelf! Blijven puzzelen en her indelen en dan kom je er wel uit! 🙂
Heb jij wel eens moeite met je tijdsindeling van je training? Of doe je het mult op de gok?
xx Froukk
