Health

Voor en nadelen van Hypermobiel zijn.

Het is weer een van de vele stempels die je op een mens kan drukken. Hypermobiel, een stempel met zijn voor en nadelen..

Hypermobiel betekent eigenlijk het volgende: Je gewrichten, spieren en pezen zijn te soepel. Hierdoor krijgen je gewrichten weinig steun en worden ze te bewegelijk. Hypermobiliteit is een chronische “aandoening” waar sommige mensen enorm veel last van kunnen hebben.
Dit artikel is berust op mijn eigen kennis en is niet medisch onderbouwt doormiddel van artikelen/boeken of dokters.

Nadelen.
Het kan veel meebrengen aan nadelen dat hypermobiel zijn. Je bent namelijk veel sneller blessure gevoelig, je gewrichten kunnen “zomaar” uit de kom schieten. Knie overstrekken, elleboog overstrekken, door je enkel gaan. Noem het maar op, dit kan allemaal gebeuren. Niet omdat jij zo “onvoorzichtig” bent, maar gewoon omdat je hyper mobiel bent.

Voordelen.
Gek genoeg heeft hypermobiel zijn ook wel een beetje voordelen. Zo kan kans op gigantische heftige blessures veel kleiner zijn. Vorige week verzwikte ik heel hard mijn enkel, hij maakte echt een eng krakend geluid maar werd niet dik en blauw. Ondanks dat het wel pijnlijk was kon ik vrij vlot weer staan, in dit geval was dankzij mijn hypermobiliteit de schade nihil. Dit zegt niet dat als je hypermobiliteit hebt, je geen blessure’s krijgt.

“Hypermobiel heeft zijn voor en nadelen!”

Sport.
Voor sommige sporten kan het een voordeel zijn dat je te lenig bent. Denk hierbij aan turnen, acrogym, ritmische gymnastiek etc. Toch moet je er goed om denken dat je je lichaam goed blijft trainen zodat je niet zomaar een blessure oploopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, fysieke sterk zijn helpt je goed om dat te voorkomen.

Zo zie je maar weer, hypermobiel zijn is niet alleen maar rot en vervelend, af en toe kan het best wat voordelen hebben! In mijn geval had het ook voordelen!

Have a good day!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.