Coaching,  Gymnastics

Voor de turnster die zich net niet geplaatst hebben.

Lieve turnster, daar was ik weer. Dit keer niet voor iedereen. Maar wel speciaal voor jou. Want lieve turnster je bent helaas niet geplaatst voor een landelijke of regionale wedstrijd. Een wedstrijd waar het eigenlijk allemaal omdraait.

Hoewel het super balen en vervelend is dat je je niet geplaatst hebt, is het eigenlijk niet zo erg als dat jij denkt. Want kijk eens hoe je gegroeid bent de afgelopen tijd! Kijk eens hoe hard je hebt gewerkt! Je hebt je wellicht niet geplaatst omdat de jury jou net iets minder punten gaf als dat wij (jouw trainers) je gunnen. Is dat erg? Nee! Helemaal niet zelfs! En ik ga je vertellen waarom het niet het einde van de wereld is!

Jij kunt namelijk nu een voorsprong gaan opbouwen, op al je concurrenten van dit seizoen. Die concurrenten hebben minder tijd om bezig te gaan met nieuwe dingen en nieuwe oefenstof. Tijd die jij nu wel hebt.
Dit jaar heb jij je misschien niet geplaatst voor die extra wedstrijd. Maar jij kan nu al beginnen met elementen en oefeningen zodat jij volgend jaar dat wel gaat halen!

“Het is oké om even te balen dat je niet door bent. Daarna met goede moed verder!”

Het is oké om even te balen dat je niet door bent. Maar zie het als een voordeel. Blijf hard werken en zorg dat je de lat hoog legt  voor jezelf. Dit is de kans om een voorsprong te pakken en je even te mogen uitleven met nieuwe/andere elementen.

Naast dit alles bedenk je ook, turnen is een jurysport, een moment opname en enorm afhankelijk waar je bent.
Die harde balk, bouncende bruglegger, niet verende of juist extreem verende vloer. Het is lastig om je in die 6 minuten tijd “even” te kunnen aanpassen. Sommige turnsters kunnen het vlekkeloos, anderen niet. Maar allebei is het niet erg! Want je doet enorm je best op een wedstrijd. Vecht om op het toestel te blijven en op je voeten te landen. Elk gelukt element is een overwinning en verdien je wel 10 schouderklopjes voor!

Of je nu door bent of niet. Je hebt laten zien wat je kunt! En dat is het belangrijkste! Jij bent een topper en jij doet het goed! En nu lekker door bouwen en volgend jaar iedereen een poepje laten ruiken!

xx Froukk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.