Coaching,  Gymnastics

Vloggen als turnclub op youtube – Is het verstandig?

Ze schieten uit de lucht, de turnverenigingen die gaan vloggen. Hoewel ik best snap dat het een hype is en erg leuk hierdoor, vraag ik me sterk af of het wel verstandig is. Vandaag spiegel ik de voordelen maar ook de nadelen met elkaar, want wat willen ze bereiken en is het wel verstandig? 

Nadeel
Het lijkt me best logisch dat ze graag aandacht willen en daarom beginnen met youtube. Maar in hoeverre is deze aandacht positief? Ik vraag me namelijk af of het wel in je voordeel is als een vereniging op youtube gaat. Ik weet na een eerder artikel dat meningen van ouders zijn verdeeld hierover. Het vermoeden is er namelijk dat de clubs dan minder met de sport bezig zijn. De focus ligt volgens deze ouders verkeerd. Daarnaast willen niet alle ouders dat hun kind online zichtbaar word. En vloggen daar ontkom je er niet aan, zowel als vloggers als andere aanwezigheden in de hal. Daarnaast vraag ik me af hoe ze omgaan met discreet zijn. Die meiden lopen allemaal in turnpakje, hebben clubs er goed over nagedacht dat de privacy van hun turnsters goed wordt gewaarborgd.

Is vloggen wel een positief aandeel voor een sportvereniging?

Voordeel
De andere kant van dit verhaal is natuurlijk dat je zichtbaarder bent. Youtube is een relatief makkelijke en vooral goedkope manier om je club te voorzien van beeld materiaal. Dit kan ervoor zorgen dat je wellicht een keer viraal gaat. Al ligt dat vooral aan de content! Wees vernieuwend en upload niet dat wat al 10.000 keer online is gezet, anders heeft youtube geen toegevoegde waarde! Het lijkt me dus in het voordeel als je als club zorgt dat het discreet is en goed gepland! Zonder een goed plan word het sowieso een flop ben ik bang.

Wat vind jij? Is het goed voor een turnvereniging als ze besluiten om te gaan vloggen? Of vind je het niet echt een verstandige keuze? Laat eventueel je reactie anoniem achter!

xx Froukk

Eén reactie

  • Kim

    “Vloggen” vind ik meestal niet zo. Inderdaad om het feit dat er dan een groot deel van de aandacht tijdens de training niet meer naar het trainen gaat… Ik vind bijvoorbeeld de filmpjes van trainingen die BATO op hun Instagram deelt altijd wel erg leuk om te zien!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.