Gymnastics

Vloermuziek en de reden waarom er een bewerk cursus moet komen!

Je kent het vast wel! Op de vloer staat een turnster, de pieptoon begint en er komt mooie muziek uit de box! Ze turnt haar begin van de oefening en danst naar doe hoek om te beginnen aan een serie. Maar dan in eens, KNIP! komt er een of ander vaag muziekje in. Dat is zo geknipt maar het matcht totaal niet.

Dat is nu een van de frustraties die ik heb op turnwedstrijden. De turnmuziekjes die (zeer) slecht geknipt en geplakt zijn. Het doet zo’n enorme afbreuk aan het hele geheel als de muziek in eens overspringt of abrupt in het midden eindigt.

Die arme turnsters!

Het is zo jammer voor een turnster als haar muziek zo raar geknipt is. Hoewel er vast mensen zijn die het mooi vinden hoor, dat zal best. Maar het is zo zonde! De flow uit een muziekje ondersteund een vloeroefening. Als er dan niet mooi geknipt word dan doet dat ongeacht of het een mooie oefening is of niet, enorm afbreuk aan de oefening!

Oplossing? Een bewerk cursus!

Maar ja dat los je niet zo 1,2,3 op. Dat begrijp ik ook wel.
Het zou wellicht helpen dat we als trainers een bewerk cursus konden doen. Hoe knip je een turnmuziekje. En dan bedoel ik niet met van die intens dure programma’s. Nee gewoon in audacity! Lekker simpel, makkelijk en gratis! Niemand heeft wat aan een cursus met een super duur programma wat uit eindelijk verloopt! Nee met audacity werken vele trainers en op dat gebied zou het naar mijn mening geen overbodige luxe zijn om het bij een deel van alle trainers in uitvoering te brengen. Nee een deel kan het ook best goed. Maar er zitten een aantal uitschieters bij zowel acro als turnen waarvan ik denk.. Hoe dan?

Wat vind jij? Aller eerst is jou muziekje soepel geknipt? En daarnaast: Zou je een cursus willen krijgen over hoe je dat het beste zou kunnen doen?
Laat het me weten in de reacties! Wie weet komt er een oplossing!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.