Gymnastics

Vertrouwen in een train(st)er

Dit seizoen ben ik begonnen bij een nieuwe club, iets wat voor velen net als voor mij best spannend is. Je moet als turnster weer vertrouwen vinden in je trainster en dat kan soms best lastig zijn! Vandaag vertel ik hoe je dit kunt versoepelen!

Er is niets belangrijkers dan vertrouwen hebben in je coach. Hij of zij is de persoon die ervoor moet zorgen dat jij vooruit gaat, groeit en je niet blesseert. Maar hoe kun je als train(st)er er nu voor zorgen dat een turnster je vertrouwd?

Geef het tijd

Te snel willen helpt je niet, vele turnsters zijn of jong en gevoelig of puberen en zijn ook gevoelig! Beide groepen hebben hun eigen manier van wennen en jij als train(st)er kan dat niet versnellen. Als je ze meer tijd geeft en jezelf niet aan ze opdringt zullen ze eerder je vertrouwen dan als jij ze gaat pushen.

Praten

Hoe cliche het ook klinkt, maar praten is nog altijd de beste oplossing. Zo leer jij de turnsters kennen en zij natuurlijk jou ook! Het fijne hiervan is dat je het turn gerelateerd kunt houden, maar soms ook kunt afwijken. Zo was een fijn gespreksonderwerp in de eerste week, en hoe bevalt het nieuwe schooljaar. Low key gesprekken die er voor zorgen dat ze het gevoel hebben dat jij je in de turnster interesseert! Op den duur zal er ook wel een vraag terug komen en dan merk je dat de band gaat groeien!

Deskundigheid

Wees eerlijk en zorg dat je weet waar je over praat! Er is niets vervelenders dan een train(st)er die niet weet waar hij of zij het over heeft. Dat werkt niet en wekt geen vertrouwen op! Op het moment dat je het niet zeker weet, geef dit aan en ga het dan gelijk checken. Als meiden dingen moeten weten met waardes en ik twijfel, dan check ik altijd eerst de oefenstof map. Zo weet ik zeker dat ik geen onwaarheden naar buiten gooi!

Wees jezelf

Zo voordehand liggend, maar oh zo waar. Met name de puber generatie heeft gelijk door of je leuk “probeert” te zijn. Dit is niet nodig! Je bent leuk zoals je zelf bent, maak je niet druk! Maar doe je vooral niet voor als een ander! Dit houd je niet lang vol, kost heel veel energie en werkt meestal averechts!

Hoe win jij het vertrouwen van je sporters?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.