Coaching

Verdrinken in je werk, het risico van het vak?

Bij mijn vorige club verloor ik mijzelf in mijn werk, ik was dag en nacht voor de club bezig maar kreeg er weinig tot niets voor terug. Nu bij de nieuwe club merk ik het ook, ik ben soms aan het verdrinken. Is dit nu het risico van het vak? Of is het eerder het risico van jezelf?

Het begint al bij de mails, het zijn er zo intens veel, niet normaal meer! Ik heb gemiddeld 30 mails per dag die ik zowel privé als op mijn werk moet beantwoorden. Nu zal voor menig mens 30 niet veel klinken, ik vind dat wel zo!
Daarnaast de trainingsplanning en schema’s voor de turnsters, het zijn er zo veel! Ook moeten we alles uitzoeken, wie wat traint etc. Ik vind het allemaal super leuk om te doen hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik merk wel dat als ik alles af wil hebben op de tijd dat ik kan, ik meer dan dag en nacht bezig moet zijn! Niet handig, al zeg ik het zelf!

Maar Froukje, dat is toch het risico van het vak!

Verdrinken in je werk

Ja en nee. Het risico van het vak is dat je de kans kan hebben dat je er veel voor moet doen. Een kwestie van goed plannen en logisch nadenken! Niet heel ingewikkeld, zou je zeggen. En inmiddels kan ik dat bevestigen, Plannen en jezelf verplichten om te stoppen op een bepaald punt. Het levert meer op! Voorheen zat ik de hele dag voor de laptop alles voor de club te doen. Die club werd mijn leven en ook gelijk mijn valkuil, nu probeer ik het anders aan te pakken.

Mijn logische verdeling

Ik wil me dit jaar niet zo gaan verliezen als bij de voorgaande jaren. Daarom leek het mij goed om een planning te gaan maken, mijn logische verdeling van alles doen is als volgt:

Maandag ochtend: Vereniging mails en eventuele to-do dingen
Maandag middag: Vereniging to-do dingen
Dinsdag ochtend: Opleiding
Dinsdag middag: Bloggen!
Woensdag ochtend: Verenigings mails/to-do
Donderdag ochtend: Bloggen
Donderdag middag: Vooruit werken blog
Vrijdag ochtend: Vereniging mails en evt to-do dingen
Weekend: Zoveel mogelijke vrije tijds dingen!

In de avonden mag ik niets meer doen wat met de club of mijn blog te maken heeft. Geen laptop meer aan (tenzij ik outlander wil kijken)

Heb jij voor jezelf ook een strakke planning bedacht zodat je niet verdrinkt in je werk?
Laat hieronder jou week verdeling achter! 🙂 Wie weet kan ik er nog iets van leren!

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.