Lifestyle

Vegan lifestyle of toch niet?

Vandaag gaan we het maar even hebben over die vegan lifestyle, want behoorlijk wat maanden terug besloot ik dat ik me daar iets meer op wou richten. Nieuwsgierig naar wat ik toen te vertellen had? En hoe het vegan eten nu gaat? Lees dan even door 🙂

Mocht je het vorige artikel niet gelezen hebben, lees dan dit artikel ook even: Klik hier! .Je begrijpt dat het plan om vegan te gaan eten best een goede was voor mijn gevoel. Niets mis mee en qua begin vond ik het ook helemaal het einde. Vond inderdaad, want na een behoorlijke tijd merkte ik dat ik een aantal dingen miste in mijn voeding. Hierdoor herstelde ik voor mijn gevoel minder goed. Want hoewel je het niet zou zeggen zit ik nog vol op in mijn revalidatie!

Wat miste je dan?

Er is niet veel wat ik mis, oprecht niet. Ik houd bijvoorbeeld van soja yoghurt. Heerlijk, maar qua eten miste ik denk ik het meeste de Kaas. Ik vind die vegan kaas gewoon weg niet lekker. Veel vervanger zijn oprecht heel lekker zoals de filet american van de vegetarische slager, maar kaas kreeg ik niet door mijn keel. Daarnaast merkte ik ook enorm dat mijn lichaam Ei miste, Niet zo zeer dagelijks een ei, maar af en toe als ontbijt. Deze twee zijn een voorbeeld van wat ik bijvoorbeeld miste. En ja, ik heb echt geprobeerd om sinds 1 februari tot nu (9 maanden) Het niet te eten. Maar merkte gewoon dat ik het miste in mijn voeding.

En nu dan?

Ik ben nu eerder een vegetariër dan een veganist. Maar ik zie mezelf als geen van beiden. Want als ik echt geen optie heb, dan houd ik me minder snel aan deze regels. Ik ben me erg bewust van wat ik wel en wat ik niet eet en vooral wat ik in huis haal. Mocht er namelijk vlees liggen dan is dat aangeschaft door een ander. Ik zal het zelf niet meer kopen. Ik mis vlees totaal niet en moet eerlijk toegeven dat ik liever bonen als “vlees” eet dan vlees vervangers!

Al met al gaat het dus niet zo slecht, maar ook niet geweldig perfect. Heb jij wel eens minder vlees proberen te eten?

xx Froukk

Eén reactie

  • Carmen

    Jes! Hier zeker geprobeerd, ook met vallen en opstaan. Soms mis je inderdaad iets en wijk je toch even uit om dat gene te eten. Intussen gaat het hier weer een stukje de betere kant op! ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.