Health

Van lazypants tot beginnende fitgirl!

Me againDaar lig je dan weer, het is zaterdag avond. Languit lig jij op de bank voor je favoriete tv-serie Gilmore Girls. In je ene hand heb je een zak chips en in de andere een glas wijn. Het voelt als een perfect leven! Tot je oog valt op je buik, die langzaam over je pyjama broek begint te vallen..
Je begint je af te vragen hoe lang dit al zo is en komt er achter dat je eigenlijk geen idee hebt.
Oei, je realiseert je dat je eigenlijk vele zaterdagen en zondagen zo op de bank spendeert en dat het sporten ook steeds minder geworden is. Verder speur je heel je Instagram door om allemaal Fit spiration te vinden. Hoewel jij het tegenovergestelde bent van een fitgirl!

Herken jij jezelf hier in? Mooi, dan kunnen we nu samen er wat aan veranderen!

Oké ik geef het ook toe, Ik ben dankzij mijn operatie ook een beetje zo geworden. Ik kan weinig tot niet sporten dus dan spendeer ik mijn vrije avonden maar zo op de bank. Lekker lui en chill. Maar eigenlijk zegt mijn hoofd niet dat het chill is. Ik merk dat ik slap word en wat dikker. Kleren zitten strak en gezonde voeding staat niet hoog op mijn lijstje.
Tijd voor verandering! Maar hoe? Ik geef je hier onder 6 tips die jij zelf kunt doen om een nieuwe start te maken.

#1 Vroeg op bed gaan!

Het klinkt zo simpel, maar word al gauw onderschat! Je moet je nachtelijke uren goed in balans hebben en dus minimaal 8 uur slapen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen! De beste slaap, slaap je voor 12 uur is mij altijd verteld.

#2 Zet een doel!

Ook deze klinkt wel logisch maar word vaak niet serieus genomen. Je moet een realistisch doel maken. Dus niet: 20 kilo in 3 weken, maar ik wil 2 maten kleinere kleding aan binnen nu en 3 maand. Ik zelf heb een hekel aan kilo’s en vind dat het vooral om het beeld en je gevoel gaat. Geen weegschaal voor mij!2016-07-21 17.54.58

#3 Vind een goede manier van een work-out doen!

Iedereen wordt er plat mee gegooid. Je moet zo trainen en op deze manier. Nou schrap dat maar! Je doel kan op vele manieren behaald worden en het moet dus niet op de zelfde manier.
Ik kan bijvoorbeeld niet goed hardlopen in verband met mijn knie. Maar fietsen wel, hierdoor zal ik sneller als cardio gaan fietsen dan dat ik ga hardlopen. Wees creatief en zoek een manier waarbij jij je fijn voelt!

#4 Bepaal wanneer je wilt trainen!

Veel mensen vinden trainen in de avond fijn, anderen doen het liever in de ochtend. Het maakt eigenlijk niet veel uit, als je het maar consequent volhoud. Daarmee bedoel ik; Probeer het dan ook elke ochtend/middag/avond te doen!
Mijn moment is zo veel mogelijk in de ochtend.

#5 Drink veel water!

Cliché, dat weet ik. Maar het werkt wel! Zorg dat je naast je standaard drankjes nog minimaal 1,5 liter water (met evt. citroen, munt of iets anders er door) drinkt. Sommige meiden denken dat ranja ook goed is. Helaas moet ik die meiden en jongens teleurstellen. Ranja is meestal bom vol ongezonde suikers!
Dit filtert je lichaam van afvalstoffen!DSC_0391

#6 Eet gezonder!

Ook dit lijkt me een vrij logisch puntje en toch word het zwaar onderschat! Veel mensen denken dat door veel te trainen je meer effect krijgt. Maar eigenlijk is het juist andersom! Als je goed gezond eet, dan is het effect eerder te vinden. 80% van je body is eten bepaald!

Zo dat waren mijn 6 tips! Ik hoop dat je er mee aan de slag kunt! Laat even in een reactie weten wat je tegen komt!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.