Coaching

Vacature leed in het Noorden.

In het Noorden zijn er verschillende verenigingen met een vacature voor een train(st)er. Als ik het met mensen er over heb hoor ik vaak dat ze niet snappen hoe het kan dat er bij turnverenigingen zoveel vacatures zijn. Ik leg dit altijd uit wat ik denk dat de oorzaak is, maar bedacht me laatst dat het wel een idee voor een artikel kon zijn.

Dus vandaag deel ik met jullie mijn mening waarom er zoveel vacatures zijn binnen de turnsport!

Ik denk namelijk oprecht dat het vak zelf, het turnles geven niet het probleem is. Het is toch vaker de combinatie van een “hoofdbaan” en het turnles geven. Veel trainers kunnen niet rondkomen van hun baantje als turntrainer. Iets wat natuurlijk enorm jammer is. In Amerika is dat behoorlijk anders namelijk, daar is het gewoon een fulltime baan soms!

In Nederland is dat anders, hier zul je al gauw een baan er bij moeten zoeken. Iets wat niet erg is maar vaak wel voor de problemen zorgt. Een baas wil al gauw niet hebben dat je maar kan werken tot 15.00/15.30 omdat je om 16.00 in de sporthal wilt staan..

Na mijn mening is hierdoor de reden om de hoofdbaan te nemen en de turnbaan maar te laten voor wat het is.. Dat komt wel als je ooit meer tijd hebt.. (meestal komt die tijd niet..)

Wat zou een oplossing zijn?

Tsja, Je kunt zeggen van dan moeten de clubs hun programma maar later starten. Een opmerking die voor mij te strak door de bocht gaat. Een club moet rekening houden met kleine kinderen. De jongsten die in een turngroep zitten zijn vaak 7/8 jaar. Die laat je niet trainen tot 22.00.

Het mooiste zou zijn als de werkgevers iets minder in een hokjes cultuur denken. En de mensen die ook graag in de sporthal zijn, of een andere bijbaan willen doen omdat ze dat super leuk vinden om te doen zouden gestimuleerd moeten worden! De kans dat er daardoor gelukkigere werknemers op de vloer staan is volgens mij namelijk vele malen groter!

Wat doe jij? werk jij alleen binnen het turnen? Of heb je een andere baan er bij die meer de overhand heeft?

xx Froukk

Eén reactie

  • Sabrina

    Nou, ik denk dat veel mensen ook stoppen vanwege de belasting die je verdient over het geld wat je ‘extra’ verdiend door het lesgeven als je er een andere baan naast hebt. Ik krijg 13.50 peruur voor turnen maar werk ernaast als fysiotherapeut. En het is dat turnen mijn grootste passie ever is, maar als de belastingdienst klaar is met mijn 13.50 hou ik ongeveer 8 euro over. En dat moet je dus wel het hele jaar aan de kant zetten anders schrik je je het leplazerus als je je belastingaangifte doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.