Coaching,  Gymnastics

Uitvoering? HELP! Ik deel mijn Tips.

Dit jaar hebben wij een uitvoering voor de boeg. Iets wat ik altijd vol enthousiasme aanpak en vandaag sleep ik jou mee met de beste tips!

Werk met stapjes.
Je kunt een optreden nooit in een keer maken. Dat lukt mij niet, lukt jou en de sporters niet. Stap voor stap, werkt nu eenmaal het beste. Soms begin je met de muziek, soms met het optreden. Het is maar net waar je de meeste inspiratie voor hebt.

Thuiswerken.
Het makkelijkste om je optredens klaar te krijgen is om thuis te werken. Probeer grote stukken voor te bereiden in je woonkamer of slaapkamer, dit maakt het aanleren in de zaal zoveel makkelijker. Schrijf het op zodat jij het snapt, of maak een filmpje van jezelf zodat je dat kunt bekijken als je het even niet meer weet.

Elk optreden voor zich.
Probeer van elk optreden logischerwijs op papier te zetten. Per optreden een papier waarom je alles uitwerkt, stukjes dans, posities, plattegronden en kleding. Door alles te bundelen kun je heel snel zien waar je bent in Progress en waar gewerkt moet worden!

“Een uitvoering is perfect om te laten zien wat de groepen geleerd hebben!”

Fail and progress.
Oefenen zorgt ervoor dat er soms dingen mis gaan die je anders gepland had. Het mooie is dat je het vaak gelijk kan aanpassen, kijk wat wel werkt en test wat uit. De eerste weken is bij mij altijd alles behalve een structuur. Toch komt het door fail en Progress elke keer weer een logica bij. Het hoeft niet te staan in één keer.

Een uitvoering is niet niks, en onderschatten moet je absoluut niet doen. Maar als je elke week een beetje doet dan komt het uiteindelijk allemaal goed. Wees vooral creatief en probeer out of the box te denken, soms ligt een oplossing namelijk niet voor je voeten!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.