Coaching

Oudere turnsters zonder motivatie

Soms is het lastig, oudere turnsters die ongemotiveerd raken. Motivatie verliezen kan verschillende redenen hebben, maar voor jouw als trainer is het helemaal lastig. Gelukkig kun je er tot op zekere hoogte iets aan doen! Vandaag geef ik je een aantal tips!

Ga in gesprek
Hoe lastig het ook is, ga het gesprek aan met de turnster. Soms zit er meer achter en soms komt er heel duidelijk de reden naar boven van het ongemotiveerde. Je merkt al gauw aar je verandering kunt aanbrengen zodat ze hun motivatie terug vinden!

Laat ze leuke dingen trainen!
Meestal als een turnster geen motivatie heeft moet je haar gaan triggeren! Zoek elementen uit die niet ” standaard” zijn, zorg dat ze uitdaging krijgt. Niet te moeilijk, maar wel gaaf. Het moet wel orgineel zijn, want zodra ze groeien in een beweging dan gaan ze zien dat turnen best wel leuk is, dat ze gewoon een beetje downtime hadden. En dan gaat de negatieve energie envolven naar positieve energie. Iets wat ze enorm nodig zijn!

Succesbeleving
Ik denk dat dit erg aansluit op alles hierboven. Succesbeleving maakt namelijk een blijdschap stofje aan in je lijf. Dat stofje wordt je blij van! En dat is de energie die gekoppeld zou moeten worden met turnen, maar ook met andere sporten. Er moet een happy stofje loskomen die ervoor zorgt dat je blij wordt van dat wat je doet. Blijdschap maakt veel goed voor een sporter en mijn ervaring leert dat je daardoor gaat groeien naar een leukere training zult gaan als sporter!

” Motivatie kwijt is een fase, je komt er wel weer!”


Blessure

Mocht je sporter een blessure hebben, zorg dan dat ze een persoonlijk of specifiek programma krijgen. Zorg dat ze niet stilzitten in de training en het gevoel hebben dat ze aan het vooruit gaan zijn! Vooruitgang is namelijk essentieel om te zorgen dat ze blij worden van hun training. Ze werken daardoor nog steeds aan hun lijf en maken ondanks hun blessure kleine stapjes!

Wat is jouw ultieme tip voor ongemotiveerde sporters?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.