Turnster struggles: Blaren

dsc_0164Elke turnster kent het wel, je bent op brug bezig en je handen gaan pijn doen. De pijn word steeds erger en in dat laatste beurtje voel je een mes door je hand gaan. Ja hoor; een blaar.
Vroeger werd mij altijd verteld, dat als je een blaar had dat je dan pas een echte turnster bent. Tegenwoordig weet ik wel beter!

Maar wat moet je nu eigenlijk doen met blaren en hoe genezen ze het snelst? Ik geef je tips!

Oke, je bent dus aan het turnen en krijgt een blaar. Je eerste reactie is AUW! en die reactie is volkomen terecht!
Ik zal je eerst het stappen plan uitleggen zoals ik dat vroeger geleerd heb:

Wat doe je als je een blaar krijgt?

dsc_0164dfghjStap 1: Was je handen met water (Geen zeep), hierdoor zorg je dat de magnesium van je handen niet in je blaar komt.

Stap 2 a: Vaak zitten er bij blaren velletjes nog aan. Deze velletjes kun je het beste er zo snel mogelijk aftrekken. Don’t worry, het vel dat los zit is vaak al dood. De aanhechting (het deel wat vast zit) kan wel gevoelig zijn.

Stap 2 b: Soms heb je een dichte blaar, deze doen vaak minder pijn. Om deze zo mooi mogelijk weg te krijgen kun je het beste met een hele dunne naald, 1 draadje door je blaar prikken (zorg dat je de naald eerst even schoon brand in verband met de hygiëne) Dit draadje knip je net buiten de blaar af zodat er hij iets uit steekt. Dit draadje zorgt ervoor dat het vocht uit je blaar gaat en de huid er onder alvast geneest! Minder pijn als het vel er af gaat! Oftewel: Lek prikken of een draadje er doorheen, zorgen dat het vocht/bloed er uit gaat.
Deze stap geld ook voor dichte bloedblaren.

Stap 3: Moet je nog trainen, zorg dat je de blaar bij bloed of vocht even af plakt met een pleister en tape. Zo komen de toestellen er niet onder.

En wat moet je doen als je thuis bent?

Er zijn een aantal manieren om je blaar thuis te verzorgen zodat je zo snel mogelijk weer kunt turnen.

#1 : Zorg dat je de blaar zo veel mogelijk open laat. Probeer hem dus niet af te dekken. Lucht zorgt ervoor dat hij sneller hersteld!

#2 : Zorg ervoor dat je je hand goed soepel houd. anders thumbnail_2014-02-14-17-49-36gaat de huid trekken. Je hand zal graag in een vuistje willen zijn omdat dit het minste pijn doet. Maar als je de blaar zo laat herstellen zal het later super veel pijn gaan doen als je je hand weer wilt openen. Een handcrème of vaseline werkt prima, maar in de volgende tip staan betere zalfjes om je huid te helpen bij het soepel houden!

#3 : Gebruik een hand herstellende crème van bijvoorbeeld:  DermagiQ of van Lusjes.com. Zo’n crème smeer je 2 keer daags je handen mee in en het bevorderd het herstel. DermagiQ vind je trouwens gewoon bij de drogist!

#4 : Een tip die ik altijd deed is denk ik de meest natuurlijke tip die ik je kan geven. Nu kan ik je reactie wel gaan vertellen je zult het goor vinden. Maar deze tip helpt je nog veel sneller als die zalfjes.
Je moet dan namelijk elke ochtend over je hand heen plassen. (IEUW, nee dat valt best mee) Dan tel je tot 15/20 en daarna was je je handen gewoon goed. De stoffen die in jouw urine zitten, zorgen ervoor dat je lichaam met natuurlijke stoffen gaat herstellen! Ik heb deze tip altijd gebruikt en ben er nog steeds van overtuigd dat dit de beste manier is om van je blaren af te komen!

Nou dit waren mijn tips om je blaren te laten herstellen! Ik hoop dat je wat hebt aan de tips die ik je gegeven heb! Succes met je blaren herstel en laat een reactie achter met welke tips je allemaal getest hebt.

xx Frouk!

5 thoughts on “Turnster struggles: Blaren

  1. Leuk! Haha ik turn niet, maar zelfs ik leer er nog wat van 🙂
    Heb nog niet zo vaak blaren gehad eigenlijk. Maar wel gruwelijk irritant als ik er dan eentje heb. Struggle van het vak lijkt me?

    En die laatste, super grappig. Maar… it ain’t stupid if it works 😀

  2. Ik heb overmorgen een wedstrijd wat werkt het best mijn blaar is gellukig niet heel groot maar ik kan er niet mee turnen

    1. Ik hoop dat je wedstrijd goed is gegaan. Een andere tip voor als je wedstrijden hebt of toch graag door wilt trainen met een blaar is (afhankelijk van waar de blaar precies zit) een blarenpleister eroverheen plakken, daar overheen aftapen* en als je ze hebt je turnleertjes daaroverheen. Zo voel je nergens meer iets van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *