Coaching

Turnster inschrijven op een te laag niveau, why?

Ook dit jaar is het weer een groot fenomeen. Turnster lager inschrijven dan hun eigenlijke niveau! Het is een grote irritatie en ik merk steeds meer dat ik er afkeer tegen krijg, want waarom is het zo moeilijk om de turnster haar eigen niveau te laten doen?

Reden
Ik snap ook niet eens dat er een reden voor zou kunnen zijn. Medailles zijn leuk, maar kinderen laten turnen naar wat ze kunnen is toch veel leuker? Kinderen die een te hoog niveau doen verzuipen en verliezen hun plezier, maar kinderen die te laag zitten gaan zich toch vervelen met uit eindelijk het zelfde effect?

En ik vraag me ook oprecht af. Hoe eerlijk ben je naar jezelf? Want als je puur voor medailles gaat, wat doet dat met je als coach/trainster? Je weet dat je niet alles uit een kind haalt op zo’n moment, iets wat voor mij juist wel één van de vele doelen is al coach.

“Wat is dan je reden?”

Ik kan mijn brein er over breken, want ik snap het oprecht niet. Wat is de plus in dit geheel, een stukje metaal wat om je turnster haar nek hangt? Je eigen reputatie? Alsjeblieft, mocht je dit bewust doen. Wat is dan je reden? Laat het achter in de comments! Wie weet zullen we het dan ooit gaan begrijpen!

Ode aan:
Ik wil nog wel even dit artikel eindigen met een ode aan een aantal mensen. En dan bedoel ik natuurlijk de clubs en trainers die kinderen inschrijven op hun eigen niveau! Dankjewel, dankzij jullie zijn sommige competities en wedstrijden tenminste nog eerlijk! Ik ben van mening dat trainers die turnsters wel op hun eigen niveau inzetten een gouden prijs verdienen! Dankjewel voor je inzet en je eerlijkheid naar turnsters toe!

Nogmaals de vraag voor trainers en coaches die bewust turnsters te laag inschrijven, wat is je beweegreden hiervoor? Laat het achter in de comments!

xx Froukk

Eén reactie

  • Kim

    Mij lijkt het persoonlijk mooier om een medaille te winnen waar ik echt hard voor heb gewerkt dan een medaille die ik eigenlijk vrij gemakkelijk heb verdiend omdat ik op een te laag niveau turn… Nu ben ik ook wel iemand die uitdagingen zou willen houden en ik zou me snel gaan vervelen als ik alles al kan en niets nieuws meer leer…

    Wat de beweegredenen zijn voor coaches… Lastig… Wat jij al hebt genoemd denk ik. De medailles. Soms misschien zelfvertrouwen opbouwen bij een turnster?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.