Gymnastics

Het leed dat een trampolinehal heet.

Ja hoor, het is weer zover. Ergens in Nederland komt er weer een trampolinehal uit de grond schieten. En hoewel een trampolinehal natuurlijk hartstikke leuk is, ga ik vandaag samen met jullie kijken naar de nadelen van zo’n hal. Waar moet je rekening mee houden en wat moet je absoluut niet doen?

Vorige week schreef ik al waarom je perse naar een trampolinehal moest gaan, vandaag bekijk ik de andere kant van het verhaal. Ik ga het dus met je hebben over de nadelen van zo’n hal. Want elk voordeel heb zijn nadeel.

Vering in de trampolinehal

Zoals je vast begrijpt is het best gevaarlijk zo’n hal. De trampolines veren heel anders dan de trampolines in je trainingshal, hierdoor komen sporters daar al gauw niet lekker uit met hun sprongen. Ze worden random weg gekaatst en veel kinderen kunnen dit niet zo goed opvangen. Turn(st)ers hebben er in het algemeen minder moeite mee, de reden hiervoor is dat ze bewuster zijn van hun lichaam.

Wel kan er door die foute vering snel mis gaan. Je komt anders uit voor salto’s en kan zomaar de helft lager zitten dan dat je gewend bent. Je kant wel uitrekenen dat het dan al snel mis kan gaan!

Los lopend wild

Oke, ik ben 1 keer mee geweest naar zo’n hal. En kinderen zijn hysterisch als ze aan het springen zijn. Deze kinderen springen gewoon alle kanten op en kijken weinig tot niet uit. Ze zien ook niet snel dat iemand iets “gevaarlijks” doet en lopen zo, zonder na te denken achter je langs. Met het risico dat je er vol tegen aan of boven op springt.

Dan heb je nog zo’n plof kussen, een gesloten valkuil. Die losgeslagen teddy beertjes doen even een dubbel tot op hun nek, want ja dat kan wel.. Nou als het mis gaat en ze hebben wel een bloedneus of een gebroken arm dan is het vaak de schuld van de trampolinehal terwijl de kids het doen. Toch vind ik dat door zo’n hal het in sommige gevallen juist gestimuleerd word..

Zoals je leest zijn trampolinehallen naast best leuk ook nog best wel gevaarlijk.. Ga vooral heen, maar doe een beetje voorzichtig!

xx Froukk

3 reacties

 • Irene

  Misschien ook niet zo best idee om kinderen bij volwassen en wat professionelere springers te laten springen. Of zijn meerdere kinderen bij elkaar ook gevaarlijk?

  • Froukje

   Het is vaak de enorme hoeveelheid en de verschillende niveaus die problemen geven, voor zover bekend word hier niet rekening mee gehouden bij een trampolinehal!

 • Lisette

  Ik mis in dit stukje ook het grandioos verkeerd aanleren van techniek. Heb je al uren erin zitten om een kind een flikflak technisch netjes aan te leren en kunnen ze hem bijna/net, gaan ze naar zo’n hal en kun je weer bijna opnieuw beginnen. Leuk..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.