Gymnastics

Trainingspakken voor een club, waar moet je rekening mee houden?

Eens in de zoveel jaar schaft een club nieuwe trainingspakken aan, niets geks opzich. Want je wilt toch lekker warm er bij kunnen lopen op een wedstrijd! Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, niet alle trainingspakken voldoen namelijk! Vandaag geef ik je wat richtlijnen om het zoeken wat makkelijker te maken!

Stof

Niet elke stof is geschikt, al zul je alle stoffen waarschijnlijk wel kunnen krijgen in trainingspakken vorm dan. Voor turnen is het handig om een stof te nemen die stretch. Een niet stretchend pak is bij voorbaat al een probleem, want ze willen er ook allemaal lenige dingen in kunnen doen. Zorg er dus voor dat je pakken goed laat testen door lenige dames. Met name de kruizen van broeken en de okselgaten zijn gevoelige plekken in trainingspakken!

Pasvorm

De tijd van de poofie trainingspakken is inmiddels voorbij en met zo’n pak kun je gelijk er wel van uit gaan dat de turnsters het niet gaan dragen. Het ziet er per slot van rekening niet uit!! Qua pasvorm kun je beter naar getailleerd poofie kijken. Turnsters willen tegenwoordig lekker bewegelijke pakken hebben waar ze een warming-up in kunnen turnen. In het warming-up geval is het beter om strakke jasjes te kiezen die niet makkelijk naar beneden glijden. Ook kan een aansluitende broek erg fijn zijn!

Kleuren

Het streven van elke club is natuurlijk om de clubkleuren aan te houden. Dit is iets wat ik erg fijn vind, maar toch vaak niet zie gebeuren. Zonde, want hierdoor haal je de gloed van je club-uitstraling een beetje weg. Nu snap ik ook wel dat paarse pakken of oranje wel erg lastig zijn, maar als je goed zoekt is het niet onmogelijk! En misschien juist wel erg tof! Met je matchende trainingspakken val je enorm op in de sporthal! En dat is toch iets wat elke club wil? Gezien worden?

Hebben jullie meer “modernere” trainingspakken? Of toch nog best ouderwets?
Laat het weten in de reacties!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.