Gymnastics

Toernooien – Wel of niet mee doen?

Gisteren kon je al lezen dat wij komend weekend mee doen met het TSR toernooi in Hellendoorn! Maar welke toernooien doe je wel en welke doe je niet mee? Wat is verstandig?

Persoonlijk ben ik een enorme voorstander voor toernooien! Het is leuk, ontspannen en goed voor turnsters hun ervaring! Maar is het wel verstandig? Sommige clubs doen met alle toernooien mee, iets wat in mijn ogen niet altijd verstandig is.

Ervaring

Voor de ervaring is elke wedstrijd goed meegenomen! Want of je er nu klaar voor bent, of niet. Ervaring is altijd goed om op te bouwen. De wedstrijd waar je moet pieken moet je stabiel kunnen turnen en ervaring helpt je daar toch wel mee! Dus op het gebied van ervaring, zeg ik zeker mee doen!

Belasting

Toch is meerdere wedstrijden doen een fysiek zware belasting voor turnsters. Het kan zomaar zijn dat een aantal turnsters 4 wedstrijden heeft in 1 maand. Dat is best pittig, want na een wedstrijd heb je ook tijd nodig om te herstellen. Ik vind het voor een turnster soms niet verstandig om alle toernooien mee te doen. Een turnster moet ook herstellen en dat krijg je niet echt voor elkaar als het elk weekend feest is.  Turnen is een pittige sport en op wedstrijden geven ze toch vaak net dat beetje meer in een oefening dan in de training. Extra belasting dus!

Verstandig?

Over het algemeen ben ik het er mee eens dat een turnster mee doet aan een toernooi. Toch is het soms verstandig om niet overal ja op te zeggen, het lichaam heeft ook rust nodig en als je alle toernooien doet en alle bondswedstrijden dan heeft dat lichaam alles behalve rust! Dus is het verstandig? Ja, maar kijk wel erg goed naar je jaarplanning. De dames moeten wel voldoende rust hebben om te herstellen!

Wat vind jij? Alle toernooien mee doen? En welke toernooien zijn dit dan? 
Laat het in de reacties achter! 🙂 

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.