Travel

Toen vond ik het tijd voor een taal..

Iedereen heeft het wel eens. Je komt in een fase van je leven dat je iets extra’s wilt.. De een gaat haken, de ander gaat tuinieren. Ik besloot om mijn taalkunde te gaan vergroten.. En hoewel ik over een goede beheersing van Engels, Fries en Nederlands beschik. Vond ik het wel tijd om er een taal aan toe te voegen..

Ik Faalde op het VMBO/MAVO intens op Frans. Ik heb examen gedaan en het wel gehaald met een krappe 6. Maar hell no dat ik nog een keer Frans ga oefenen. Dat doe ik af en toe een zinnetje en thats it!
Nee ik heb dankzij Falco besloten toch maar me te gaan focussen op een andere taal..

Duits

Ik heb oprecht maar 1 jaar Duits gehad.. Iets wat ivm slechte opvang op school eigenlijk wel jammer is.. Ik snap duits slecht maar merk dat ik het beter wil kennen.. Ik hoor het je vragen, Frouk. Waarom in duits? Tsja, ik kan je maar 2 redenen vertellen.. 1 daarvan is dat ik graag beter verstaanbaar wil zijn en het beter wil snappen wat de familie van falco soms zegt.. Die praten veel woordjes duits en ik kan dat gewoon niet/ tot een zeer klein beetje!

De 2e reden is omdat ik gewoon mezelf breder wil orienteren qua talen. Mocht ik veel gaan reizen dan is het fijn dat je meer dan 2 talen kunt spreken! Het is in vele opzichten een intens voordeel!

Hoe ik dat ga doen? Ik begin eerst gewoon met Duitse liedjes luisteren.. Zoals het album van Nick en Simon..

Dit is een Lowlevel duits album waarbij ik rustig kan oefenen met liedjes en vooral woorden leren!

Hoe ik verder beter duits ga leren? Ik heb geen idee! Vandaar ook een beetje dit artikel! Ik heb namelijk jou tips nodig! Hoe zorg jij ervoor dat je beter word in een taal die je weinig tot niet beheerst?
Laat het mij weten in de reacties! Dan ga ik kijken wat voor mij de beste tips zijn 🙂

Let me know!

xx Froukk

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.