Gymnastics

Tips voor als je rustig aan moet doen, maar niet kan!

Ik was er klaar voor, een fanatieke training bij de fysio. Helaas was mijn enthousiasme voor niets. Door al die blauwe plekken en vele spierpijntjes van de lang gewandelde afstand, was mijn fysio niet van plan om te gaan sporten. Nee, ik werd gemasseerd en moest de rest van vandaag en morgen rustig aan doen. Maar om eerlijk te zijn heb soms nog wel eens geen idee hoe dat echt moet. Het lukte mij namelijk nooit! Vandaag deel ik de tips die ik je in elk geval wel kan geven!

Als je door een blessure verplicht rustig aan moet doen, dan kunnen deze tips nog wel eens handig zijn!

Tip 1;

Als je veel moet doen, maar jezelf niet te veel wilt belasten. Dan is het handig om te zorgen dat je dingen combineert. Ik mocht niet te veel lopen. Maar ik moest nog veel was opvouwen, en dingen voor mijn blog doen. Dus ik besloot op mijn bed te gaan zitten. Beentje omhoog. Laptop er bij en ondertussen de was ook op bed. Zo kon ik zittend en zonder belasting mijn was opvouwen en mijn blogjes schrijven!

Tip 2;

De tweede tip die ik je ga geven is een tip die te maken heeft met je grenzen kennen. En hoewel ik misschien niet het perfecte voorbeeld ben. Want hoe rustig aan je moet doen, verschilt natuurlijk per persoon. Maar als je toch iets wilt doen dan kan je het beperken tot de rest van je lichaam. Door dat ik met mijn knie zit, mag ik op dit soort moment hem niet belasten. Maar mijn buikspieren en armen kunnen dan best getraind worden! Dus ga vooral ook kijken naar wat je wel kunt in plaats van wat je niet kunt!

Tip 3;

De laatste tip, is een tip die iedereen eigenlijk wat meer zou moeten doen. Ga eens chillen op de bank. Kijk eens lui een film op netflix. Het is oké om af en toe gewoon niets te doen! Iets wat velen niet in hun bloed zit natuurlijk. Maar soms is het gewoon weg geoorloofd!

Wat doe jij vooral als je verplicht rust moet hebben? Laat het hier onder achter in de reacties!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.