Time management – Hoe verdeel ik mijn tijd?

Lesgeven bij club 1, lesgeven bij club 2. Werken aan mijn blog, mijn secret project en zorgen dat club 1 alles op rolletjes loopt wat betreft lessen en activiteiten. Soms vraag ik me echt af wat ik mezelf op de hals haal. Maar gek genoeg lukt het me allemaal dankzij slimme time management! Vandaag leg ik jou uit hoe ik mijn tijd verdeel!

Vrije tijd plannen.
Het klinkt gek, maar dat is het eerste wat ik gedaan heb. Vrije tijd plannen. Ik heb namelijk mijn rust en relax tijd nodig omdat mijn lichaam minder goed hersteld als vroeger (auw.. nu voel ik me oud). Maar oké, ik had al gauw besloten dat ik in de avond, na mijn werk niet meer met werk bezig mocht. Dat betekend dat ik tijd heb om te chillen en te netflixen bijv.
Ook in de ochtend wil ik niet gelijk starten en mag ik eigenlijk pas aan de slag na 9.30. Ik sta tegenwoordig consequent om 8.30 op. Iets met rust, reinheid en regelmaat.

Grote lijst en kleine lijstjes.
Ik houd altijd een grote to-do lijst in mijn notities bij, Ik maak belangrijke dingen dik gedrukt en per dag maak ik een kleine tussen to-do lijstjes. Dit zorgt voor overzicht en geen overkill. Soms staat er een groot project in mijn grote to-do lijst. Ik probeer dan te kijken hoe ik een groot doel ook kan onder verdelen in kleine doelen. Bijvoorbeeld als ik een jaarplanning moet maken, wat altijd veel werk is. Begin ik vaak eerst met weeknummer uitzoeken. Dan ga ik wedstrijden er in zetten, en pas later de periodes. Hierdoor heb ik 1 grote taak, verdeeld in kleinere taken. Dat zorgt ervoor dat ik kleine succesbelevingen krijg. En bij succes belevingen, word ik op de een of andere manier altijd veel productiever!

” Zonder mijn time management, loop ik over en loop ik vast!”

Valkuil hiervan.
Er zit wel een kleine valkuil hier in. Soms wil je te lang door gaan met iets. Mijn regel is daar in. Als ik langer dan 30 minuten met iets bezig ben. Dan moet gaan kijken of ik het in subtaken kan verdelen. Anders dan is mijn energie namelijk heel gauw weg. Is dat geen optie. Dan moet ik het bevriezen tot de volgende dag.

Hoe zorg jij voor je time management?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.