Personal

De tik van 2 verschillende sokken dragen

Wat ik eerst zag als een vloek, is inmiddels mijn natuurlijke habitat. Ik vond dat het tijd was om uit mijn comfortzone te komen en te schrijven over het feit dat ik (bijna) altijd 2 verschillende sokken draag! Iets wat 2 jaar terug wel anders was! Hoe komt dit en wat zegt het over mij?

4 jaar terug, had ik een turnster. Deze turnster droeg altijd 2 verschillende sokken. Iets waar ik me toen destijds enorm over geïrriteerd heb. Want hé, je hoort 2 dezelfde sokken te dragen. Ze deed dit consequent en hoe meer ik me irriteerde hoe fouter ze gecombineerd werden. 2 jaar lang probeerde ik haar 2 dezelfde sokken aan te krijgen. Het lukte me gewoon weg niet.

1,5 jaar geleden

Toen was ik dood normaal op facebook aan het rond neuzen, het was bijna 21 maart en er werd promotie gemaakt voor alzheimer socks. Iets wat ik eerst gek vond. Wie koopt er nu bewust een paar sokken waarbij er 2 verschillende sokken aanwezig zijn? Toen ik me er eenmaal in ging verdiepen kwam ik er achter dat de gedachten er achter eigenlijk heel bijzonder is!

Sinds dat artikel liet ik me iets makkelijker gaan met sokken. Ik vond het niet erg als ik per toeval 2 verschillende aan had. Ook accepteerde ik het van mijn turnsters. Inmiddels ben ik zo’n extreem luie volwassene geworden. Ik vouw mijn sokken niet meer op, nee ik gooi ze allemaal op 1 bult in de mand. En als ik een sok pak dan maakt het me niet uit welke er naast ligt. Ik vind het niet meer erg om 2 verschillende aan te hebben.
Het leven is namelijk veel te kort om je druk te moeten maken over welke sokken je aan doet!

Elke dag 2 verschillende sokken aan?

Niet elke dag, maar wel vaak! Als ik afspraken bij artsen heb, dan doe ik vaak wel even uit fatsoen 2 dezelfde aan. Dan lijkt het net of ik “normaal” ben. Maar verder? Ik doe enorm mijn best om 2 verschillende aan te doen. Sokken kies ik uit met mijn ogen dicht en ik vind elke uitkomst prima!
Het maakt je leven net iets relaxter! 😉

Wat ben jij voor sokken drager? 2 dezelfde of ongelijke sokken?
Laat het weten in de reacties!

xx Froukk

9 reacties

 • Rosita

  Ik draag altijd dezelfde sokken. Wel altijd mooie sokken, dat maakt het dragen van m’n spalk leuker vind ik. Mijn ondergoed matcht ook nooit en ik heb maar 2 setjes.

 • Jilli

  Hahah grappig, ik droeg eigenlijk altijd zwarte sokken en dan zie je het verschil niet. Maar ik pakte ook altijd maar wat uit m’n sokkenla. Geen idee of het 2 dezelfde waren. Lette er nooit op. Nu, op Curaçao, geen sokken meer nodig.

 • Sjoerd

  Altijd dezelfde gedragen. Eerst werd ik al gek als het van hetzelfde merk maar van ander moment was want dan matcht het logo niet altijd… hier ben ik ondertussen wel iets vanaf gestapt maar draag nu ook vooral lange sokken (behalve bij korte broek) en deze vanaf het begin direct grootschalig van 1 soort ingeslagen zodat ik nooit hoef te kijken of het matcht 🙂

 • Tonnie

  2 verschillende sokken zijn juist helemaal in de mode. Bij All4kidsshop verkopen we cadeaudoosjes met verschillende sokken en in het begin vond men het een beetje vreemd maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je geen gelijke sokken meer. Het geeft altijd gelijk een onderwerp van gesprek in een vreemde omgeving. Dat vind ik nu juist zo leuk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.