Tegengas geven, ik doe dat toch nog best wel vaak.

Vaak word me ” geadviseerd” om minder tegengas te geven. Toch doe ik dat nog best wel vaak! En daar heb ik eigenlijk een hele logische verklaring voor, iets wat eigenlijk de reden van iedereen moet zijn om toch tegengas te gaan geven.

Vorige week gaf ik al aan dat we eigenlijk wat minder een f*ck moeten geven. (Lees hier waarom). En dit artikel matcht daar eigenlijk best wel enorm mee. Want waarom mogen we geen tegengas geven? Tegengas is in mijn ogen namelijk helemaal niet zo negatief als dat vele het wel neerzetten.

Tegen iemand ingaan kun je namelijk ook anders bekijken. In mijn geval is het vooral staan voor wat jij belangrijk vindt. Niet iedereen kan het daar mee eens zijn en over veel dingen valt te praten, maar je mag altijd een beetje gas geven als het over jouw weg gaat en zeker als je er van overtuigd bent dat het de beste voor jou weg is. Staan voor je kraam zegmaar!

Niet iedereen kan het waarderen als je tegengas geeft, vaak omdat ze het niet verwachten en er maar vanuit gaan dat iemand met die flow meegaat. Dan moet ik jullie helaas teleurstellen, want niet iedereen zal altijd maar met jouw flow mee gaan. Soms zijn mensen juist iets anders van plan of hebben ze een andere mening. Dat betekend niet gelijk dat het slecht is wat ze doen, ze zijn er gewoon weg van overtuigd dat ze het bij het rechte eind hebben op dat moment!

” Tegengas is niet altijd negatief, zoek de reden er achter!”

Eigenlijk moet je op het moment dat iemand tegengas geeft de reden er achter gaan zoeken. Meestal is deze er namelijk en is het vaak goed doordacht, althans in mijn geval. Ik geef alleen tegengas op het moment dat ik echt ergens voor streef.

Geef jij wel eens tegengas? Zo ja, blijf je stand vastig? Zo nee, waarom geef je tegengas?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.