Gymnastics

Studententurnen verdient meer liefde dan het nu krijgt!

In Nederland bestaat er studententurnen! Ja echt! En dat wist jij misschien nog niet eens. Iets wat echt niet erg is, want het leeft lang zo veel niet als in Amerika bijvoorbeeld. Toch vind ik dat studententurnen wel wat meer liefde mag krijgen! Want het is eigenlijk super gaaf namelijk!

NSTB
Geloof het of niet, maar er is zelfs een officiële Nederlandse Studenten Turn Bond in Nederland! Super gaaf! Deze bond bestaat uit een dagelijks bestuur, het doel van deze mensen is om te zorgen dat er landelijke wedstrijden en activiteiten worden georganiseerd! Er zijn 2 turnwedstrijden (NTSC), er is een Nederlands Studenten Kampioenschap en een Nederlands Studenten Kampioenschappen springen!
Super leuk om dus aan mee te kunnen doen!

Clubs
Er zijn op dit moment 10 vereninigingen aangesloten bij de NSTB. KUNST, Split, U-Turn, STUGG, Linea Recta, Euroturn, Pegasus,Suca, Saturnus, Saltare. De grootste club’s qua deelname zijn Linea Recta en U-Turn. Deze hadden in de periode van 2014-2016 16,7% van alle deelnemers, dat is best een groot aantal! Het zijn allemaal HBO of WO studenten.

U-Turn en Linea Recta hebben elk zo’n 16,7% aan deelnemers!


Klein minpuntje

Is dan toch wel dat het alleen voor HBO en hogere studenten zijn. MBO wordt in deze competitie uitgesloten, iets wat ik erg jammer vind. Omdat daar ook een grote groep is die leuke wedstrijden wil doen. Het is niet dat een HBO-er er niet beter om kan turnen of iets dergelijks. Ik vind het jammer dat de MBO studenten (17/18+) niet er aan mee mogen doen.

Aller leukste:
Jongens en meiden mogen elkaar’s oefenstof doen. Zo ken ik een jongen die een vloeroefening op muziek doet en een balk oefening! Hoe vet is dat! Ik vind dit super gaaf! Dat geeft namelijk ook wel aan hoe modern de NSTB eigenlijk is! Want naast dat zij iedereen als een gelijke zien, doen zij de muziek digitaal en mag je luidkeels motiveren en aanmoedigen! Soms mag je zelfs verkleed en daar krijg je dan natuurlijk ook meer punten voor! Super gaaf als je het mij vraagt!

Had jij al eens gehoord van Studententurnen?
[poll id=”4″]

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.