Gymnastics

Sporters die onder de tattoo's zitten, kan dat wel?

Het is tegenwoordig aardig normaal, een sporter die meerdere tattoo’s draagt op plekken die zichtbaar zijn. Vroeger moesten tattoo’s altijd afgeplakt worden, tegenwoordig hoeft dit niet meer. Maar is het eigenlijk wel oké dat een sporter een tattoo zichtbaar op zijn of haar lichaam heeft zitten?

Foto afkomstig van Pixabay.com

Ik kan het me nog zeer goed heugen, Vanessa Ferrari had bij een Wereldkampioenschappen een tattoo in haar nek. (Die heeft ze nog steeds geloof ik) Tijdens toernooien zat er altijd tape over, het mocht namelijk niet zichtbaar zijn. Iets wat me toen al best verbaasde, want dat heeft verder niets met turnen te maken! En hoewel er vroeger best streng over gedacht werd, hoeft het tegenwoordig niet meer.

Waar is de grens?

Kijk eens naar het Nederlands herenteam, de een zit er voller mee als de ander. Tattoo’s zijn over het algemeen al meer geaccepteerd in de wereld dan “vroeger”. Dat begrijp ik (met twee tattoo’s) als geen ander. toch wordt er nog wel eens moeilijk over gedaan door mensen. Opmerkingen zoals: “Dat ziet er toch niet uit?” of ” En dan ben je een voorbeeld voor jonge sporters!”. Ze zijn soms echt heel hard tegen mensen met tattoo’s. aangezien je er eentje hebt, moet je ook maar tegen een stootje kunnen is dan vaak het argument.

Horen sporters hun tattoo’s af te plakken?

Ik vind van niet! Tattoo’s horen bij jou en daar mag iemand geen invloed op uitoefenen vind ik. Een tattoo betekent niet dat je “slecht” of een “negatief” mens bent! Daarnaast gaat het bij turnen om wat je doet en als het goed is niet om hoe je er uit ziet. Het is per slot van rekening geen missverkiezing! Ik vind het goed dat het tegenwoordig niet meer moet! Daarnaast lijkt het met ook erg lastig om bijvoorbeeld de sleeve van Casimir of Bart af te plakken. 😉
Wat vind jij? Horen sporters hun tattoo’s af te plakken? Of mogen ze er gewoon mee turnen?
Laat het weten in de reacties hier beneden!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.