Gymnastics

Braces: niet altijd veilig

Braces, ze zijn zo prettig als je een blessure hebt.. Maar oh wat een mis verstanden zijn er over het niet handig gebruiken van braces. Het kan namelijk ook heel erg fout gaan bij het gebruik van braces..

Braces, ze zijn er in alle soorten en maten. Voor alle soorten en maten blessures en personen. Toch gaat het wel eens fout. Iets wat veel mensen niet snappen. Want zo’n brace zorgt er toch voor dat er niets kan gebeuren?
En dat is niet helemaal waar.

Door een brace wordt een gewricht verstevigd, er wordt ondersteuning geboden aan je lichaam. Met name wanneer je lichaam het niet zelf kan. Een verzwikking van de enkel kan een reden zijn om een brace om de enkel te dragen.Toch zitten er haken en ogen aan een brace, want na best wat jaartjes, kan ik je heel eerlijk vertellen dat soms de brace wel eens het geval is van een ongeluk met het lichaam.

” Dankzij de braces, is haar onderarm vermoedelijk gebroken.”

Zo was er eens een turnster en zij moest verplicht van haar trainer pols braces dragen. Dit ter voorkoming van polsblessures. Toch heeft die turnster haar onderarm gebroken. Niet zo zeer door het turnen, maar meer omdat door de polsbrace de kracht die op haar armen kwam blokkeerde. Die kracht had naar haar pols moeten gaan maar kon daar niet komen en focuste toen op haar onder arm. Pats, gebroken. Super zuur. Super veel pijn.

Had het kunnen worden voorkomen.
Ja, aldus de arts en verschijnende fysiotherapeuten. Draag alleen braces als je lichaam het nodig is, je kunt beter je lichaam goede krachtraining geven. Dan dat je het vol zet met tape en andere spullen. Je lichaam moet sterk worden van binnen. Niet van buiten sterk gemaakt worden.

Heb jij wel eens een ongeluk gehad door een brace? Laat het weten in een reactie!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.