Health

Sport om te proberen: Yoga

Zoals jullie weten doe ik thuis af en toe yoga, hierdoor lijkt het me toch een keer leuk om een lesje te doen. Vandaag ga ik mijn vooroordelen in de strijd gooien en vertellen waarom ik tot op heden nog niet een echte yoga klas gedaan heb, ik ben benieuwd of jij hetzelfde gevoel bij een Yoga les hebt als dat ik dat heb!

Yoga, thuis vind ik het heerlijk! Ik rol mijn mat uit, begin met een simpele stretch, doe daarna wat poses en stretch nog wat na. En dat is het, een kleine sessie van ongeveer 20 minuten elke keer. Toch zou ik een keer een Yoga les mee willen doen, iets wat er tot nu toe nog niet van gekomen is..

Slechte smoes

Ja, ja, ik weet het. Deze smoes is misschien wel de slechtste smoes die er bestaat. Ik heb geen tijd. Althans, op de momenten dat ik het nodig ben, heb ik geen tot weinig tijd. Slecht, ik weet het! Nu hoor ik je het al bijna zeggen, maar Froukje? Je hebt soms overdag ook wel tijd! Klopt en daar komt mijn tweede slechte reden naar boven.

Ik durf niet

Is het slecht als ik aangeef dat ik niet mee durf te doen? Ik vind het gewoon eng! Gelukkig weet ik in dit geval waar het aan licht. Ik denk namelijk dat ik het niet kan, dat het mij niet gaat lukken en dat ik er alles behalve ontspannen van word. Straks ga ik giechelen, val ik in slaap of verrek ik een spier. Ik zie het allemaal mis gaan, echt zo’n eerstegraads kluns! Of dat je dan in een of andere positie staat en er dan niet meer uit kan komen. Zie je het al voor je? Ik kan je vertellen, dit zijn oprecht mijn doemscenario’s op dit moment!

Heb jij wel eens een Yoga les gehad? Hoe ging dat? Was het leuk, viel het tegen, had je van die onhandige momenten als dat ik denk te gaan hebben? Of viel dat eigenlijk allemaal reuze mee en moet ik niet zo moeilijk doen?

Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal! Dus deel hem hieronder! 🙂

xx Froukk

2 reacties

  • Petra

    Hee… een goed oordeel heb ik niet want ik heb maar 1 proefles yoga gehad maar het was top. Helaas ook door tijdgebrek ( kan een excuus zijn) dat ik niet verder kom. In het begin is het gek. Met vreemden proberen te ontspannen in een voor jou onbekende ruimte/houding. Maar heb je een goede leraar dan komt dat helemaal goed. Die begeleid je in alles en aan het eind heb je geen notie meer van de ruimte, de anderen of andere vreemde zaken. Ik voelde mij zo heerlijk rustig en kalm dat ik niets eens muziek aan wou in de auto terug. Een voldaan, sterk, bijna onoverwinnelijk gevoel. Ik kon de wereld aan… zodra het kan.. wil ik toch echt lessen yoga gaan volgen. Ik zeg dus doen. Probeer een proefles en ervaar. En bedenk de dingen die jij zegt als een meisje voor het eerst in jou turnles staat.. doe mee, probeer, heb plezier, vraag als je iets niet weet en vooral.. niets is gek. Succes!!!?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.