Gymnastics

Sport om te proberen: Wandklimmen

Zoals ik vorige week schreef, ben ik opzoek naar een sport. Vandaag vertel ik je over een sport die ik uitgeprobeerd heb en wat ik er van vond! Nieuwsgierig hoe het wandklimmen mij is bevallen ondanks mijn enorme hoogtevrees? Vandaag ga ik dit bijzondere verhaal met jullie delen! 🙂

Hoe is het wandklim idee gestart?

Samen met mijn oudere Senioren groep gingen we als afscheid en afsluiter van het seizoen een leuke activiteit doen en daarna eten. Als snel bleek wandklimmen een grote kanshebber voor de activiteit. Toch keek ik er enorm tegenop aangezien ik enorme hoogtevrees heb!

Eenmaal daar aan gekomen merkte ik aan mijn lijf dat ik knettergek aan het worden was. Ik zweette als een otter en was niet te genieten. Maakte geen grapjes meer, ik was enorm in twijfel of ik echt wel mee ging doen.
Toch besloot ik me om te gaan kleden en mee te luisteren naar de uitleg. Toen we een harnas aan kregen merkte ik dat mijn lichaam echt super zenuwachtig was! Ik probeerde natuurlijk om niets te laten merken, maar eigenlijk scheet ik 10.000 kleuren. Toen we werden vastgesnoerd en kreeg nog wat bemoedigende tips. Ik besloot op dat moment dat ik me moest afsluiten!

De eerste klim!

Door mij af te sluiten kreeg ik het makkelijker voor elkaar om me te focussen. Op dat moment had ik namelijk nog steeds het gevoel dat ik bijna dood ging! Maar ik ben gewoon gaan klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Tot ik boven was, daar blokkeerde ik op eens. Ik moest loslaten en had naar beneden gekeken. DOOD ENG!

Ongelofelijk joh, een driedubbele hartverzakking en ik durfde me een beetje los te laten. Gelukkig klom ik met iemand die ervaring had. Dat maakte het iets dragelijker, maar ik was zo enorm bang! Eenmaal op de grond terug, was ik behoorlijk trots. En na een rondje zekeren van mijn mede-klimmer wou ik nog een keer, maar wel iets moeilijkers!
Naja je raad het al, later ben ik nog iets moeilijkers gaan doen! Eigenlijk vond ik het best wel leuk!

Niet meer bang?

Tuurlijk was ik nog bang, maar veel minder als eerst! 🙂 Ik durf nu zelfs eerder ergens op te klimmen dan eerst. Ja! echt, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! 😉 Ik ga ergens de komende maanden de basis-klim-cursus doen zodat ik daarna zelfstandig kan gaan klimmen samen met mijn broertje! 🙂

Heb jij wel eens geklommen?

xx Froukk

Eén reactie

  • Fokelien

    Volgensmij ga jij je zeker vermaken met het klimmen! Ik ben nu 1.5 maand bezig na mijn basiscursus en het is ontzettend leuk om te merken hoe eigen grenzen verlegd kunnen worden. Ik ben zelf 1.5 jaar sportloos geweest en merk dat de kracht maar ook uithoudingsvermogen door het klimmen perfect wordt opgebouwd! Raad je wel aan om goed te kijken waar je een abonnement afsluit. In heerenveen heb je bv de mogelijkheid om bij alle locaties van mountain network te klimmen. Dus ook als je aan de andere kant van nl bent heb je mogelijkheden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.