Thoughts & Tips

Soms wil ik dat gewoon niet!

Vandaag gaan we het hebben over meningen geven en waarom zoiets niet verplicht is om te doen! Er zijn wel eens mensen namelijk die mijn mening vragen, iets waar ik niet altijd zin in heb.

En weetje, er wordt wel eens terug geworpen; maar je hebt toch een blog? Blijkbaar omdat ik een blog heb, en daar mijn mening vaak deel, moet ik dat in het echte leven ook doen. Maar soms mensen wil ik mijn mening gewoon weg niet geven. Er is ook genoeg wat ik nooit deel op mijn blog, dingen die ik voor mijzelf houd. Ik heb er dan wel een mening over, maar ik ga dat niet aan de grote klok hangen.

Ik heb altijd geleerd, spreken is zilver, zwijgen is goud.
En daar houd ik me tot op de dag van vandaag nog best vaak aan, mensen zeggen wel eens dat ik altijd veel praat en zeg. Maar wat heel veel mensen geen weet van hebben, is dat ik 9 van de 10 keer mijn mond al houd.

Ja, je geloof het niet. En dat begrijp ik goed. Maar toch is het waar, ik houd best wel vaak mijn mond over wat ik ergens van vind, puur omdat ik weet dat mijn mening; of niet gewaardeerd word, of niemand is die er naar luistert, of gewoon geen belang heeft. Ik vind het vaak veel fijner om mijn mond te houden dan om me uit te spreken. Mensen die door pushen krijgen behoorlijk veel tegen gas van mij, ik houd er niet van als je me pusht op iets wat ik niet wil.

” Mijn mening, is van mij en die deel ik niet als ik daar geen zin oid. in heb!”

Dus als ik een keer geen mening wil geven, dan vind ik dat je dat moet accepteren. Niemand heeft het recht om je mening af te dwingen, niemand heeft het recht om je in een ongemakkelijke positie te zetten. Het enige wat je hoeft te doen, als iemand geen mening wil geven, is het accepteren en weer door gaan. Dat is veel respectvoller dan door gaan pushen.

Ben jij wel eens gepusht terwijl je geen mening wou geven? Hoe ben je hier mee omgegaan?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.