Other

Soms ben ik even klaar met negatieve mensen!

De laatste tijd merk ik het veel, mensen die negatief zijn. En doordat ik zelf in een negatieve periode zit kan ik er niet zo goed tegen dat iedereen om mij heen dan ook negatief is. Sorry mensen maar ik heb daar gewoon niet altijd zin in. Ik probeer ondanks een moeilijke periode het altijd positief te belichten. Het is dan ook gauw dat ik afhaak als mensen zo doen. Je bent dan even niet welkom  en ik praat dan liever niet met je.. Hoe dit allemaal zit? Ik leg het je uit.

Herken je dat, dat iedereen om je heen negatief is? Nee? Dan heb je mazzel, of gewoon een bord voor je kop! Want iedere vrienden kring, familie of werk situatie heeft er wel eens last van! Nu is dat helemaal niet erg als iemand een keer negatief is hoor! Don’t get me wrong. Dat is helemaal niet erg, maar als meerdere mensen in een negatieve spiraal gaan en jij als persoon intens positief probeert te blijven. Dan is het op den duur gewoon klaar. En dan kan het best zijn dat je in je vriendenkring afstand van iemand neemt in negatieve periodes. Ik doe dat niet snel trouwens. Dan moet het wel echt minder met mij gaan en weinig positiviteit tegen overhangen.

Er nu wel even klaar mee zijn!

Zoals ik in het intro al zei, de periode waar ik in zit is behoorlijk negatief en heeft veel te maken met afscheid nemen van dingen, mensen en plekken. Iets waar ik Absoluut niet goed in ben! Toch probeer ik enorm positief naar iedereen te blijven. Hier haal ik per slot van rekening enorm veel energie uit, energie die ik weinig heb dit soort dagen. Helaas krijg ik die energie weinig tot niet terug en dat breekt me een beetje op. Ik denk dat op het moment dat ik dit typ.. (08-06-2017) het kookpunt is bereikt en ik er een beetje klaar mee ben hoe iedereen doet.

Ik hoef geen medelijden, Alsjeblieft niet! Ik kan er heel goed mee omgaan dat ik niet slaap, mijn haar uitvalt, mijn lichaam super veel pijn doet en mijn huid vol uitslag zit. Dat is allemaal oké! Ik wil alleen dat iedereen de positieve energie die ik hun probeer te geven ook gebruikt! Al is het alleen al het reageren en daarna er niets mee doen. Alle beetjes helpen zeg maar. Er daarna niets mee doen dat is niet erg, maar op dit moment heb ik het gevoel dat ik energie in mensen steek maar er 0% voor terug krijg. En met die 0% bedoel ik ook geen reactie, het is zowaar haast negeren en dat kan ik dan niet plaatsen.

Mensen het leven is niet altijd fijn. Dat klopt! Maar als we niet de positieve dingen gaan bekijken dan hebben we wel een heel zielig leven!

Onzeker

Het maakt mij eigenlijk alleen maar meer onzeker als mensen in hun negatieve blijven en niet mijn positieve energie zien als een trappetje uit die negatieve spiraal. Blijkbaar kan ik als vriend je niet helpen en is mijn energie die ik in je stop voor niets. Prima. Maar dan ben ik dus vanaf nu klaar met je. Over een tijdje als ik weer normale energie levels heb dan komt dat wel weer goed. Maar voor nu, neem ik afstand als het mij nog meer energie kost dan dat het oplevert. Hoe goed we ook met elkaar kunnen dan.

liefs,
Froukk

4 reacties

 • Deborah

  Hoi Froukje,

  Lastig dat je nu in een negatieve periode zit. Het is waar wat je schrijft: het geven en nemen in een vriendschap moet altijd in balans zijn.

  Misschien ga ik nu iets minder leuks zeggen, maar is jouw positiviteit een masker en wanhoopspoging om jezelf maar goed genoeg te houden? Loop je niet constant over je toppen heen?

  Zelf heb ik regelmatig depressies en voorheen deed ik me altijd beter voor dan ik was, omdat ik niet zo negatief wilde zijn en ik het niet kon accepteren dat het er gewoon was. Maar nu ik de depressies heb geaccepteerd kan ik veel positiever in het leven staan. Ik maak geen lolletjes om mezelf beter voor te doen dan ik ben, maar ik maak lol om wie, hoe en wat ik ben. Daardoor kan ik nu ook sneller en objectiever bepalen of mensen je inderdaad leegzuigen met negativiteit, maar op zich hoeft dat niet eens zo te zijn als je je eigen negativiteit hebt geaccepteerd.

  Dan alsnog: zeuren om het zeuren daar kan ik ook slecht tegen… echt negatieve mensen ban ik dan ook gewoon uit mn leven.

  Succes met alles, ik hoop dat de lucht snel opklaart voor je!

  • Froukje

   he Deborah,
   Wat een lieve reactie! Ik denk dat je een beetje gelijk hebt. Een deel van mij zet inderdaad dit masker op, maar dat is puur omdat ik mezelf niet kan veroorloven om in te storten. Over 3 weken heb ik mijn laatste les en neem ik voorgoed afscheid van mijn groepen, daarna mag ik best instorten van mijzelf, dat is oke! Voor nu wil ik graag met dit masker verder, omdat het me toch op de been houd. Als je snapt wat ik bedoel.

   Dankje voor je reactie! <3
   x

   • Deborah

    Dat snap ik zeker! Het is belangrijk dat je je er bewust van bent, maar ik denk dat je zeker die tijd mag nemen. In sommige gevallen is een masker ook niet altijd verkeerd. Een goede afsluiting is ook belangrijk ?

    X

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.